info@vivavelo.nl

Taiwan - Tour de Taiwan (16 dagen)

INTERESSE IN DEZE REIS?

tour de taiwan viva velo 

Wielrennen in Taiwan staat gegarandeerd voor avontuur! Gedurende deze 16-daagse wielerreis (waarvan 12 fietsdagen - zie kaartje) ontdek je Taiwan. Taiwan is, voor velen, een onbekende maar schitterende wielerbestemming! De Tour de Taiwan is een ultieme combinatie van wielrennen en reizen. Je brengt een bezoek aan de hoofdstad Taipei, gaat zelf tofu maken, fietst langs ananas-, banaan-, mango- en papajaplantages, rijdt dwars door de mooiste Nationale Parken van Taiwan, passeert rijst- en theevelden én klimt naar het hoogstgelegen weggedeelte van Oost-Azië (3275 meter). De Tour de Taiwan eindigt in Kaohsiung, vanwaar je per hogesnelheidstrein naar het startpunt wordt gebracht.

ACCOMMODATIE

Gedurende deze wielerreis verblijf je in uitstekende hotels, inclusief uitgebreide verzorging.

 

DAG 1: REISDAG
Vandaag vlieg je op eigen gelegenheid vanuit Amsterdam naar Taipei, de hoofdstad van Taiwan. Het vliegtuig vertrekt op vrijdag 31 augustus vanuit Amsterdam en komt op zaterdag 1 september vroeg in de ochtend aan in Taipei.

DAG 2: TAIPEI
Vroeg in de ochtend land het vliegtuig in Taiwan. De lokale gids komt je ophalen van het vliegveld en brengt je naar het hotel. Vandaag heb je tijd om uit te rusten van de reis en een eerste indruk van Taipei op te doen. In de avond kun je op eigen gelegenheid ergens dineren.
Overnachting in Taipei

DAG 3: TAIPEI
Vandaag gaan we de stad Taipei ontdekken. De gids neemt je mee naar alle hoogtepunten van Taipei. We verkennen Taipei met de wandelen, met de metro en... met de fiets. We brengen onder andere een bezoek aan het presidentieel kantoorgebouw, de Chiang Kai-Shek Herdenkingshal, het Nationaal Paleis Museum en de Baoan Tempel. In de avond hebben we een welkomstdiner
Inclusief ontbijt en diner
Overnachting in Taipei

DAG 4: TAIPEI - LUODONG - CILAN
36 km – 723 hm
Vandaag gaan we onze eerste fietskilometers in Taiwan maken. Na een vroeg ontbijt in ons hotel, maken we een korte rit met de trein richting de bergen van Taiwan. Op Taiwan zijn er veel mooie beklimmingen die de moeite waard zijn! Vandaag is direct onze eerste beklimming. Onderweg passeren we het machtige Mount Cilan. Dit is een groot, idyllisch en oud bosgebied met cipressen.
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Overnachting in Cilan

DAG 5: CILAN - LISHAN
73 km – 2808 hm
Taiwan heeft een gevarieerd landschap. Een enorme centrale bergketen verdeelt het eiland grofweg in tweeën. Het westelijke deel bestaat uit brede en uitgestrekte kustvlaktes, terwijl de vlaktes op het oostelijke deel veel smaller zijn. De oostzijde biedt hierdoor echter wel veel mooie vergezichten over de Stille Oceaan. Deze grote verscheidenheid in landschappen, leidt tot een grote diversiteit in de flora en fauna. Vandaag fietsen we dwars door de centrale bergketen, waar je langs de wegen de bijzondere vegetatie kunt zien. Bovendien zie je de toppen van de bergen om je heen, die reiken tot bijna 4.000 hoogtemeters. Een behoorlijk zware, maar indrukwekkende dag.
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Overnachting in Lishan

DAG 6: LISHAN - DAYULING - TIANSIANG - XINCHENG
115 km – 4426 hm
Vandaag is de absolute Koninginnenrit van deze wielerreis. We bedwingen de prachtige bergen van Taiwan. De weg leidt je door ruige, rotsachtige bergen waar de lucht ijl wordt. Even later bereiken we Dayuling. Deze streek staat bekend om zijn thee, maar is met zijn 3275m hoogte ook de hoogst gelegen weg van Oost-Azië. Het biedt je geweldige uitzichten en staat bekend als de meest uitdagende tocht van Taiwan. Hierna volgen we de provinciale weg en rijden we het Taroko Nationaal Park in. Dit Nationaal Park heeft hoge bergen en indrukwekkend steile kloven. Geen enkele plaats in de wereld heeft zulke spectaculaire marmeren kliffen, diepe kloven en wilde watervallen als Taroko Gorge. We dalen vanuit Taroko Gorge af naar Xincheng.
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Overnachting in Xincheng

DAG 7: XINCHENG - JICI - AN TONG HOT SPRING
134 km – 2553 hm
De route van vandaag begint langs de kustweg aan de oostkant van Taiwan. Kilometerslang rijden we met steile, rotsachtige bergen aan onze rechterhand en de Stille Oceaan aan onze linkerhand. De oostkustweg strekt zich uit langs een lange, smalle strook tussen de steile rotsrug en de oceaan. Geniet van de zeewind terwijl je over de meanderende kustweg fietst. Na een pauze bij het Jici uitzichtpunt, waar je een adembenemend uitzicht op de Stille Oceaan hebt, rijden we verder langs de Siouguluan-rivier en passeren we het vissersdorp Shi Ti. Na de lunch rijden we verder door een karakteristiek gebergte aan de kust, waar een steile klim ons naar het An Tong Hot Springs hotel leidt. Een uitstekend verblijf om te herstellen van afgelopen twee dagen in natuurlijke warmwaterbronnen.
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Overnachting in An Tong Hot Spring

DAG 8: AN TANG HOT SPRING - FULI - WULU - CHIHSHANG
58 km – 893 hm
Na het ontbijt fietsen we langs een schitterende vallei tussen het centrale bergmassief en het kustgebergte. In deze lange, smalle vallei fietsen we door een prachtig landschap tot opgesierd wordt met onder andere groene rijstvelden, theeboerderijen en watervallen. Onderweg komen we langs Haka. Dit is een traditionele boerderij waar op traditionele wijze tofu gemaakt wordt. Hier leer je een en ander over de productie van tofu en heb je zelf de mogelijkheid om tofu te maken. Hierna vervolgen we onze weg en wordt je bij de Pond, het grootste meer in de provincie Taitung, getrakteerd op een indrukwekkend uitzicht op de vallei. Het meer heeft een overvloed aan waterkastanjes, waterbamboe, lotus, riet en waterwilgen. Optioneel kun je aan het einde van de rit van vandaag een uitdagende beklimming rijden naar 1086m hoogte.
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Overnachting in Chihshang

DAG 9: CHIHSHANG - DONGHE - TAITUNG
90 km – 1021 hm
Vandaag voeren de wegen ons langs de rijke rijstvelden van Golden Rape. We fietsen door het centrale gebergte en maken een tussenstop in een typisch plattelandsdorpje, waar we gaan kijken hoe boeren rijst planten en hun gewassen oogsten. Hierna vervolgens we onze weg door bijzonder rustige landelijke wegen, waar zich veel makaken bevinden.
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Overnachting in Taitung

DAG 10: TAITUNG - JINLUN - SIHCHONGSI - CHECHENG
115 km – 1919 hm
Een rit met een cultureel hoogtepunt. We brengen een bezoek aan de Katholieke St. Jozelf Kerk in Jinlun. De kunstwerken en schildereijen in deze kerk laten een duidelijke mix zien van de inheemse, Taiwanese cultuur en de Westerse cultuur. Na de lunch vervolgen we onze route langs de Stille Oceaan.
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Overnachting in Checheng

DAG 11: CHECHENG - HENGCHUN - ELUANBI - KENTING
55 km – 383 hm
We rijden langs de oostelijke kant van het schiereiland Hengchun naar Fongchueisha, wat letterlijk "de wind waait zand” betekent. De combinatie van regen en wind, leidt hier vaak tot de vorming van zandduinen. We bereiken vandaag het meest zuidelijke deel van Taiwan. Voor vanmiddag is er geen geplande route. Je kunt de middag zelf invullen. Ga je uitrusten of de omgeving verkennen?
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Overnachting in Kenting

 

DAG 12: KENTING - MAOBITOU - KENTING
24 km – 191 hm
We beginnen vandaag met een bezoek aan het zuidelijkste punt van het schiereiland Maobitou, wat “de neus van de kat” betekent. In het oosten zie je de Stille Oceaan en in het zuiden het Bashi-kanaal, dat Taiwan van de Filippijnen scheidt. Daarna keren we terug naar Kenting, dat bekend staat om haar heldere, azuurblauwe zeewater. Een perfecte bestemming voor een ontspannen middag.
Inclusief ontbijt
Overnachting in Kenting

DAG 13: KENTING - FANGLIAO - KAOHSIUNG CITY
64 km – 287 hm
Via de westkant van het zuidelijke schiereiland rijden we langs tal van ananas-, banaan-, mango- en papajaplantages. We brengen een bezoek aan het kunstdorp Fangliao en vervolgen onze weg naar de op één na grootste stad van Taiwan: Kaohsiung City.
Inclusief ontbijt, lunch en diner
Overnachting in Kaohsiung City

DAG 14: KAOHSIUNG CITY - TAIPEI
Per hogesnelheidstrein gaan we van de op één na grootste stad van Taiwan naar de grootste stad Taipei. We komen aan in het hotel waar onze reis begon. Na aankomst heb je nog de tijd om op eigen gelegenheid Taipei te verkennen. Welke bezienswaardigheden wil je nog graag bezoeken, maar ben je aan het begin van de reis niet aan toe gekomen?
Inclusief ontbijt
Overnachting in Taipei

DAG 15: REISDAG
Overdag heb je nog de ruimte om je eigen plan te trekken. In de avond wordt je per transferbus naar het vliegveld gebracht.
Inclusief ontbijt

DAG 16: AANKOMST NEDERLAND
Vroeg in de ochtend land je in Nederland. Je hebt op unieke wijze Taiwan mogen ontdekken. Deze ervaring pakt niemand je meer af!

VLUCHTTIJDEN (ONDER VOORBEHOUD):

12/10/2018 – 25/10/2018
Heenvlucht:
Vertrek: vrijdag 12/10 om 11.00 uur
Aankomst: zaterdag 13/10 om 06.00 uur
Terugvlucht:
Vertrek: zaterdag 27/10 om 00.25 uur
Aankomst: zaterdag 27/10 om 07.40 uur

02/11/2018 – 17/11/2018
Heenvlucht:
Vertrek: vrijdag 02/11 om 11.00 uur
Aankomst: zaterdag 03/11 om 06.40 uur
Terugvlucht:
Vertrek: zaterdag 17/11 om 01.20 uur
Aankomst: zaterdag 17/11 om 07.50 uur

 

DATA & PRIJZEN:

12 t/m 27 oktober 2018                            |      € 3699    (boekbaar t/m 12 augustus)

2 t/m 17 november 2018                          |      € 3699    (boekbaar t/m 2 september)


INCLUSIEF

 • Vliegreis Amsterdam – Taipei v.v. per China Airlines (of gelijkwaardig)
 • Transfers luchthaven Taipei – Hotel v.v.
 • 13x overnachting in uitstekende hotels (2 overnachtingen in het vliegtuig)
 • 13x ontbijt
 • 9x lunch
 • 10x diner
 • Lokale, Engelstalige fietsgids
 • Volgwagen (mechanieker, EHBO, fruit, snacks & drinken)
 • Bagagetransfer
 • Treinticket Taipei – Luodong
 • Treinticket Kaohsiung – Taipei (hogesnelheidstrein, economy class)
 • Entreegelden voor in de dagbeschrijving genoemde activiteiten
 • Garantiefonds (á € 15 per boeking)
 • Toeristenbelasting


EXCLUSIEF

 • Overige maaltijden 
 • Overige dranken
 • Evt. fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering


OPTIONEEL

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Eenpersoonstoeslag (€ 730)
 • Huurfiets (€ 25 per dag)


BIJZONDERHEDEN

 • Maximale groepsgrootte: 10
 • De prijzen zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

INTERESSE IN DEZE REIS?

 

VERVOER
Deze wielerreis is inclusief vliegreis Amsterdam - Taipei v.v.. Per transferbus wordt je van het vliegveld in Taipei naar het hotel gebracht. Gedurende deze wielerreis verplaatsen we ons tweemaal per trein. Deze treinreizen zijn inbegrepen in de prijs. 
Wil je je eigen racefiets meenemen? Je mag op de vlucht 30 kilo ruimbagage meenemen. Indien je fiets hier binnen valt, heb je geen extra kosten voor het meenemen van je eigen fiets.

FIETSHELM
Het dragen van een fietshelm is vanzelfsprekend. Loop geen risico en ga veilig op pad.

HUURFIETS
Een huurfiets is niet in de prijs inbegrepen. Je mag op de vlucht 30 kilo ruimbagage meenemen. Indien je fiets hier binnen valt, heb je geen extra kosten voor het meenemen van je eigen fiets. Voor € 25 per dag kun je een fiets ter plaatse huren. Indien je dit graag wil, kun je dit aangeven bij de boeking. Wij zorgen ervoor dat er een racefiets op maat klaar staat voor je.

MAALTIJDEN
Het basisarrangement bestaat uit een uitgebreide verzorging, inclusief 13x ontbijt, 9x lunch en 10x diner.

VISUM
Er is geen visum vereist voor Taiwan.

REISDOCUMENTEN
Je ontvangt al de reisdocumenten ongeveer 2 weken voor vertrek.

REISVERZEKERING
Er is geen reisverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Wij raden je aan om een goede reisverzekering af te sluiten voor je op wielerreis gaat. Je kunt eenvoudig een goede reisverzekering via Viva Velo afsluiten.

ANNULERINGSVERZEKERING
Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden.

Viva Velo
info@vivavelo.nl
KvK: 64276872

Aangesloten bij:

GGTO wit 100px

vvkr logo viva velo


© 2018 Viva Velo. All Rights Reserved - Sitemap