info@vivavelo.nl

Slovenië - Tour de Alpe Adria (9 dagen)

INTERESSE IN DEZE REIS?

 

Gedurende de Tour de Alpe Adria fiets je door drie verschillende landen: Slovenië, Oostenrijk én Italië. Deze rit in lijn start in het hart van de Julische Alpen en eindigt aan de Adriatische Zee. Je beklimt de bekendste bergen van Slovenië: de Vršič-pas, Predilpas en de Mangartpas (het dak van Slovenië). Bovendien rijd je door de Soča Vallei, Trenta Vallei, Sloveens Istrië en overnacht je in Kransjka Gora, Kobarid en Piran. Bij deze rondreis gaan gevarieerde routes hand in hand met een indrukwekkend landschap. Iedere avond geniet je in comfortabele accommodaties van culinaire hoogstandjes. Kortom, een wielerreis voor de fijnproevers.

ACCOMMODATIE
Gedurende deze reis verblijf je in luxe 4-sterren hotels & pensions.

 

Overige wielerreizen naar Slovenië: Julische Alpen & Adriatische Zee

 

DAG 1: REISDAG
Vandaag ga je op eigen gelegenheid naar het hotel in Kranjska Gora – Slovenië. Dit stadje ligt dichtbij de grens met Oostenrijk en Italië en is goed per auto (1.134 kilometer vanaf Utrecht) te bereiken.

DAG 2: KRANJSKA GORA - KRANJSKA GORA
49 km – 770 hm
Na het ontbijt stappen we op de fiets voor de eerste fietskilometers van deze wielerreis. Vanuit Kranjska Gora nemen we de Alpe Adria – een voormalige spoorbaan – die leidt naar het Italiaanse Tarvisio. Onderweg maken we een stop bij de glinsterende Belopeška-meren. Vanuit Tarvisio gaan we de grens over naar Oostenrijk, waar de Wurzenpass (567 m) op ons ligt te wachten. Vervolgens dalen we – door een indrukwekkend landschap – af naar Podkoren, vanwaar we terug naar Kranjska Gora rijden. In de avond genieten we van een heerlijk diner.
Overnachting in Kranjska Gora.

DAG 3: KRANJSKA GORA - KRANJSKA GORA
102 km – 2590 hm
Vandaag is een uitdagende dag. Op deze rit van vandaag liggen er een drietal uitdagende beklimmingen op ons te wachten. De eerste – de Predilpas – is de internationale grenspost tussen Italië en Slovenië. Deze beklimming is 12,4 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 3,5%. Onderweg passeren we het mooie gletsjermeer Lago del Predil. Na de Predilpas doemt de Mangartpas op. Deze pittige beklimming leidt je over 10,8 kilometer en met een stijgingspercentage van 9,7% naar het hoogst gelegen weggedeelte van Slovenië. We dalen langs het majestueuze Kluže Fort af tot aan de prachtige Trenta-vallei. De smaragdgroene rivier de Soča zal je de nodige energie geven voor de laatste beklimming van de dag: de Vršič-pas. Deze beklimming telt maar liefst 26 haarspeldbochten, is 10,3 kilometer lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 7,7%. De Vršič-pas vormt het laatste échte obstakel op onze terugweg naar Kranjska Gora.
Overnachting in Kranjska Gora.

Is deze dag te veel van het goede? Het is een optie om de Mangartpas over te slaan. Dit scheelt circa 1000 hoogtemeters.

DAG 4: KRANSJKA GORA - KOBARID
66 km – 980 hm
Vandaag gaan we de prachtige Soča-vallei verkennen. Bij het verlaten van Kranjska Gora, beklimmen we de Vršič-pas van de andere kant als dat we gisteren deden. We passeren prachtige landschappen, dalen af naar de Trenta-vallei en fietsen langs de bron van de Soča-rivier. Dit is een van de mooiste karstbronnen in de Julische Alpen. Gedurende deze rit komen we – door kleine valleien te doorkruisen – in Bovec terecht, wat het decor vormde voor de Disneyfilm 'The Chronicles of Narnia'. Vanuit hier rijden we naar het kleine stadje Kobarid, dat bekend is vanwege de 'Slag bij Corporetto' tijdens de Eerste Wereldoorlog.
Overnachting in Kobarid.

DAG 5: RUSTDAG KOBARID
Rustdag. In en rondom Kobarid zijn er veel bezienswaardigheden. Het charmante Kobarid was een militaire nederzetting in de Romeinse tijd, en de plaats van de beslissende 'Slag om Corporetto' tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het is dan ook absoluut de moeite om een bezoek te brengen aan het Kobarid Museum, dat hier bijna volledig aan gewijd is. Je kunt ook een bezoek brengen aan de fotogenieke Kozjak-waterval of activiteiten ondernemen als wildwatervaren, kajakken op rivier de Soča of wandelen in de omliggende gebieden. Wil je culinaire, Sloveense hoogstandjes proeven? Bezoek dan Hiša Franko: een van 's werelds 50 beste restaurants.
Overnachting in Kobarid.

DAG 6: KOBARID - BRDA
63 km – 1500 hm
Na de rustdag vervolgen we vandaag onze weg naar Brda. Na de beklimming naar Idrsko-Livške Ravne – over 10,3 kilometer en een stijgingspercentage van 9,2% – fietsen we over de Kolovrat. Het hoogtepunt van de dag is echter de schilderachtige weg van Plave naar Solkan. Dit fietspad wordt beschouwd als een van de mooiste in Slovenië. De laatste beklimming van de dag – naar Sabotin – is met haar 1,8 kilometer en een stijgingspercentage van 8,4% kort en vinnig, Hierna dalen we af naar Goriška Brda; het land van poëzie en wijn.
Overnachting in Brda.

DAG 7: BRDA - PIRAN
111 km – 2600 hm
Gedurende de reis van vandaag verkennen we het karstgebied. Dit is een prachtig kalksteenland, dat veel wijngaarden heeft waar heerlijke robijnrode teran en refošk-wijnen gemaakt worden. We fietsen door de oude karstdorpen Komen, Pliskovica en Dutovlje waar oude stenen kerken en rode pannendaken kenmerkend zijn. Dit is een schitterend stukje Slovenië! Via het plaatsje Koper fietsen we naar het kleurrijke en betoverende stadje Piran.
Overnachting in Piran.

DAG 8: PIRAN - PIRAN
56 km – 620 hm
Onze laatste fietsrit in Slovenië! Deze rondrit toont je de verborgen parels van het Sloveense Istrië. We beginnen met het beklimmen van de Bošamarin. Het venijn van deze 3 kilometer lange beklimming zit hem in de staart. De laatste 500 meter heeft een stijgingspercentage tussen de 15% en 20%. We fietsen door de kleine dorpjes St. Peter en Nova Vas, vanwaar we uitzicht hebben op de weelderige, groene Dragonja-vallei. We passeren tevens het prachtige natuurpark Sečovlje Salina.
Overnachting in Piran.

DAG 9: PIRAN - KRANJSKA GORA - NEDERLAND
Vandaag wordt je per transfer terug naar het startpunt gebracht en reis je op eigen gelegenheid terug naar Nederland. Wil je een dag later naar Nederland rijden? Optioneel kun je een extra nacht boeken.

 

Datum:   2 t/m 10 juni 2018     |      7 t/m 15 juli 2018     |     8 t/m 16 september 2018
Prijs:       € 2399


INCLUSIEF

 • 8x overnachting in luxe 4 sterren hotels / pensions
 • 8x ontbijt
 • 8x diner (veelal lokale gerechten)
 • Lokale en gekwalificeerde fietsgids
 • Bagagetransfer
 • Volgwagen
 • Transfer van het eindpunt van de route naar het beginpunt
 • Garantiefonds (á € 15 per boeking)
 • Toeristenbelasting


EXCLUSIEF

 • Heen- en terugreis
 • Lunches
 • Dranken
 • Reis- en annuleringsverzekering


OPTIONEEL

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vliegreis (op aanvraag)
 • Transfers luchthaven – hotel v.v. (op aanvraag)
 • Extra overnachting na dag 9 (á € 77 p.p. o.b.v. logies & ontbijt)
 • Eenpersoonstoeslag (€ 135)
 • GPS navigatie (€ 10 per dag)
 • Huurfiets (€ 29 per dag)


BIJZONDERHEDEN

 • Maximale groepsgrootte: 10
 • De prijzen zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

INTERESSE IN DEZE REIS?

 

VERVOER

Het vervoer naar de Slovenië is niet inbegrepen bij deze reis. De accommodatie is goed te bereiken met de auto. Vanaf Utrecht is het 1.134 kilometer rijden naar de startlocatie van deze reis. Ga je liever met het vliegtuig? Wij kunnen een vliegticket voor je boeken én zorgen ervoor dat je opgehaald wordt van de luchthaven!

FIETSHELM

Het dragen van een fietshelm is vanzelfsprekend. Loop geen risico en ga veilig op pad.

HUURFIETS

Een huurfiets is niet in de prijs inbegrepen. Voor € 29 per dag kun je een fiets ter plaatse huren. Indien je dit graag wil, kun je dit aangeven bij de boeking. Wij zorgen ervoor dat er een racefiets op maat klaar staat voor je.

MAALTIJDEN

Het basisarrangement bestaat uit een verzorging op basis halfpension, inclusief ontbijt en diner.

REISDOCUMENTEN

Je ontvangt al de reisdocumenten ongeveer 2 weken voor vertrek.

REISVERZEKERING

Er is geen reisverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Wij raden je aan om een goede reisverzekering af te sluiten voor je op fietsvakantie gaat. Je kunt eenvoudig een goede reisverzekering voor je fietsvakantie in de Ardèche via Viva Velo afsluiten.

ANNULERINGSVERZEKERING

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden.

Viva Velo
info@vivavelo.nl
KvK: 64276872

Aangesloten bij:

GGTO wit 100px

vvkr logo viva velo


© 2018 Viva Velo. All Rights Reserved - Sitemap