Oostzeeroute (volledig) | Denemarken | 18 dagen

Individuele fietsvakantie 18-daagse individuele fietsvakantie exclusief bagagevervoer
Sønderborg, Denemarken Denemarken

Oostzeeroute (volledig) | Denemarken | 18 dagen

Let op! Dit is een voorbeeldreis voor de Oostzeeroute. Heb je andere wensen? Neem contact met ons op, zodat we een voorstel op maat kunnen maken.

BOEKINGSAANVRAAG

Fietsvakantie: Oostzeeroute (volledig) | Denemarken | 18 dagen
Fietsdagen:
14

Kilometers: ca. 820
Reisdata: 1 mei t/m 15 september 2020 | 1 mei t/m 15 september 2021
Fietsniveau: 

De Oostzeeroute laat je de mooiste plekken van Zuid-Denemarken zien! Je fietst langs kuststroken, idyllische vissershavens, typisch Deense dorpjes, moderne marktsteden en uitgestrekte natuurgebieden. Je ontdekt het westen en zuiden van Seeland, Lolland, Falster, Funen, Lillebælt, het zuiden van Jutland en de eilanden Møn en Ærø. Je fietst over bruggen die de (schier)eilanden verbinden, neemt ferries, ontmoet lokale mensen, bezoekt historische kastelen en paleizen en geniet volop van de natuur. De Oostzeeroute biedt oneindig veel mogelijkheden!

Hoogtepunten van deze reis

 • Sønderborg
 • Het havenstadje Svendborg
 • Het unieke eiland Ærø
 • De kliffen van Møn
 • Natuurpark Lillebælt 

Fietsniveau
Het fietsen van de volledige Oostzeeroute is geschikt voor iedereen met een gemiddelde tot goede fietsconditie. Je fietst over verharde en onverharde wegen (grindpaden) met weinig verkeer. Dagelijks fiets je ca. 45 – 75 kilometer. 

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie verblijf je in comfortabele hotels, inclusief ontbijt.

Vertrekdata & prijzen
Dagelijks vertrek mogelijk van:                               

01-05-2020 t/m 15-09-2020                 € 1.699,00
01-05-2021 t/m 15-09-2021                 € 1.699,00  

BOEKINGSAANVRAAG


INCLUSIEF
 • 17x overnachting in comfortabele hotels
 • 17x ontbijt
 • GPS-routes
 • Route-informatie (hoogtepunten en bezienswaardigheden)
 • Overtocht per ferry van Fynshav naar Ærø
 • Overtocht per ferry van Ærø naar Svendborg
 • Ferry-overtocht Spodsbjerg – Tårs
 • CO2-compensatie
 • Garantiefonds (á € 15 per boeking)
 • Toeristenbelasting

EXCLUSIEF
 • Reis naar/van Sønderborg
 • Ferry-overtocht Stubbekøbing – Bogø (ca. € 5 p.p.)
 • Trein Korsør – Nyborg (ca. € 15 p.p.)
 • Overige maaltijden
 • Huurfiets
 • Excursies, entreegelden
 • Reis- en annuleringsverzekering

OPTIONEEL
 • Huur trekkingfiets (op aanvraag)
 • Huur e-bike (op aanvraag)
 • Extra overnachting(en) (op aanvraag)
 • Eenpersoonstoeslag (op aanvraag)

Bijzonderheden

 • De prijzen van de volledige Oostzeeroute zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

BOEKINGSAANVRAAG

Dag 1: Aankomst in Sønderborg

Na aankomst in Sønderborg check je in bij het hotel. Overdag heb je de tijd om Sønderborg te verkennen. Maak bijvoorbeeld een stadswandeling en/of breng een bezoek aan kasteel Sønderborg. Ben je er pas later op de dag? Ga dan heerlijk uit eten en geniet van een avondwandeling langs het water.

Overnachting in/nabij Sønderborg

Dag 2: Sønderborg – Svendborg (ca. 45 km)

Heb je gisteren nog niet heel Sønderborg kunnen zien? In de ochtend heb je nog tijd om Sønderborg verder te verkennen. Vervolgens fiets je in ca. 30 km van Sønderborg naar Fynshav, waar je op de veerboot naar Søby stapt. Søby ligt op het eiland Ærø. In de dorpjes op Ærø waan je je in een 19e-eeuwse sfeer, met smalle geplaveide straatjes, vakwerkhuizen met stokrozen en een langzamer leeftempo. Overal waar je komt vind je boerderijwinkels waar je fruit, groenten en honing kunt kopen. Onderweg kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Søbygaard, een oud landhuis uit 1580, of met een kleine omweg naar Voderup Klint, waar lange trapvormige terrassen je van het eiland naar de zee leiden.

Wegen: 44 km asfalt, 1 km gravel/kasseien
Ferryovertocht Fynshav – Søby (ca. 1 uur)
Ferryovertocht Ærøskøbing – Svendborg (ca. 1 uur)
Overnachting in/nabij Svendborg

Dag 3: Svendborg – Nakskov (ca. 45 km)

Vandaag fiets je vanuit Svendborg (Funen), via het eiland Langeland, naar Nakskov (Lolland). Onderweg kom je onder andere langs het Valdemars Slot bij Svendborg en door de stad Rudkøbing. Dit is de grootste stad van Langeland, waar je veel kunt vinden over de 10.000-jarige geschiedenis van dit eiland. Langeland heeft veel natuur waar wilde paarden en veel verschillende vogels leven. Bovendien is het kasteel Tranekær de moeite waard voor een kleine extra lus. Na een boottocht van ca. 45 minuten van Spodsbjerg naar Tårs kom je aan in Nakskov, Lolland. Deze middeleeuwse stad heeft veel oude huizen, kleine straatjes, goede restaurants en een schitterend fjord!

Wegen: 44 km asfalt, 1 km gravel
Ferry-overtocht Spodsbjerg – Tårs (ca. 45 minuten)
Overnachting in/nabij Nakskov

Dag 4: Nakskov – Maribo (ca. 70 km)

Het eerste deel van de route leidt je langs het Nakskov Fjord. Dit is een indrukwekkend natuurpark, waar je vanaf de kust veel kleine eilandjes ziet liggen. Het tweede deel van de route gaat langs de open zee. Vanuit Rødby, waar de veerpont uit het Duitse Puttgarden aankomt, fiets je over een rustig pad naar Maribo. Dit pad was oorspronkelijk bedoeld als spoor, maar werd nooit in gebruik genomen. Maribo is een sfeervol marktstadje uit ca. 1400 met een mooi gelegen kathedraal, middeleeuwse straatjes en een marktplaats.

Wegen: 13 km asfalt, 57 km goede gravelwegen
Overnachting in/nabij Maribo

Dag 5: Maribo – Nykøbing Falster (ca. 35 km)

Na het ontbijt, en wellicht een ochtendwandeling in Maribo, heb je vandaag een relatief korte fietsdag. Vanuit Maribo fiets je, via Sakskøbing, naar Nykøbing Falster. Het is aan te raden om een tussenstop te maken in Sakskøbing. In deze marktstad, met veel gebouwen uit de 18e eeuw, vind je het Sakskøbing Hotel. In dit hotel vind je een winkeltje, waar je kennis kunt maken met het kwalitatief hoogwaardige eten waar Lolland-Faster bekend om staat.

Wegen: 35 km asfalt
Overnachting in/nabij Nykøbing F

Dag 6: Nykøbing F – Stubbekøbing (ca. 50 km)

Is het mooi weer vandaag? Zorg dat je je zwemkleding meeneemt! Je komt vandaag namelijk langs het strand Marielyst. Dit is één van de mooiste stranden van Denemarken. Na het strandbezoek kom je langs het vissersstadje Hesnæs. Dit stadje heeft veel kleine huizen met rieten daken, die je nergens anders in Denemarken vindt. Vergeet niet om de lokale vis te proeven! Vervolgens fiets je door naar het eindpunt van vandaag: Stubbekøbing.

Wegen: 39 km asfalt, 11 km gravel
Overnachting in/nabij Stubbekøbing

Dag 7: Stubbekøbing – Stege (ca. 75 km)

In de ochtend pak je de ferry Ida van Stubbekøbing naar Bogø. De Ida is een van de oudste, houten ferries van Denemarken en is daarom al een ervaring op zich. De ferry werd in 2019 dan ook niet voor niets tot ‘historisch monument’ benoemd. Vanuit Bogø fiets je via de kliffen van Møn naar Stege. Het eiland Møn is een unieke regio van Denemarken. Het eiland werd de eerste UNESCO biodiversiteitsregio van Denemarken, én heeft de bekende kliffen van Møn. Deze 128-meter hoge kliffen van 7 kilometer lang zijn een absolute must-see! Parkeer je fiets dus en wandel de 497 traptreden van de top van de kliffen naar het strand. En daarna weer omhoog… Bovendien kun je in het Geocenter veel leren over de geschiedenis van de kliffen en de rest van Denemarken. Aan het einde van de dag kom je aan in Stege, de oudste marktstad van Denemarken. 

Wegen: 72 km asfalt, 3 km gravel
Ferry-overtocht Stubbekøbing – Bogø (ca. € 5 p.p.)
Overnachting in/nabij Stege

Dag 8: Rustdag Stege

Een rustdag in Stege. Een mooi stadje om Møn verder te verkennen, maar zeker ook om te genieten van dit oude marktstadje. Stege is een bruisend stadje met veel verschillende winkeltjes en restaurantjes. Tussen mei en november worden er bovendien veel activiteiten en evenementen georganiseerd in Stege. Geniet dus van je rustdag!

Overnachting in/nabij Stege

Dag 9: Stege – Næstved (ca. 75 km)

Heb je weer volop energie om de route te vervolgen? Vandaag laat je, via de ‘Koningin Alexandrines Brug’, het eiland Møn achter je. Via Kalvehave, bekend om haar grote labyrint, en Vordingborg fiets je naar Næstved. Vordingborg leent zich uitstekend voor een tussenstop als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Denemarken. In dit stadje staat hét ‘Centrum voor Kastelen in Denemarken’. Hier vind je alles over de geschiedenis van koningen, kastelen en de middeleeuwen. Voor je in het centrum van Næstved aankomt, kom je nog langs het Gavnø Slot. Niet alleen het slot, maar ook de schitterende kasteeltuin vol tulpen is écht de moeite waard.

Wegen: 70 km asfalt, 5 km gravel
Overnachting in/nabij Næstved

Dag 10: Næstved – Korsør (ca. 70 km)

In de ochtend geniet je van een heerlijk ontbijt in Næstved, waarna je koers zet naar Korsør. Al snel kom je door het idyllische vissersdorpje Karrebæksminde, dat haar eigen wijngaarden heeft. Hier kun je leren hoe de Denen kwalitatief goede wijn produceren. Vervolgens fiets je via het knusse, oude stadje Skælskør naar Korsør. 

Wegen: 68 km asfalt, 2 km gravel
Overnachting in/nabij Korsør

Dag 11: Korsør – Svendborg (ca. 50 km)

In de ochtend pak je de trein van het station van Korsør naar Nyborg. Deze treinreis, die een klein kwartiertje duurt, brengt je van Seeland terug naar Funen. Dit is enkel mogelijk per trein, omdat het niet toegestaan is om te fietsen over de ‘Grote Beltbrug’ (Storebæltsbroen). Via de vissershaven van Lundeborg en het Broholm Slot fiets je naar Svendborg, waar je eerder deze reis al overnachtte. Het laatste gedeelte van de route vandaag leidt je langs hét wijngebied van Funen. Je kunt bijvoorbeeld de wijngaarden van Frørup, Vejstrup, Skårup en Svendborg bezoeken. 

Wegen: 48 km asfalt, 2 km gravel
Trein Korsør – Nyborg (ca. € 15 p.p.)
Overnachting in/nabij Svendborg

Dag 12: Svendborg – Assens (ca. 70 km)

De route van vandaag leidt je langs de kust door karakteristieke dorpen en steden. Je komt o.a. door Rantzausminde en langs Lehnskov, waar je vanaf het strand een prachtig uitzicht hebt op de eilanden Tåsinde, Skarø, Hjortø en Drejø. Houd je van Chocolade? Dan kun je bovendien in Vester Åby de chocoladewinkel, inclusief café, van Konnerup & Co bezoeken. Tenslotte is Faaborg nog zeer de moeite waard om de benen te strekken. Aan het einde van de dag kom je aan in Assens.

Wegen: 68 km asfalt, 2 km gravel
Overnachting in/nabij Assens

Dag 13: Assens – Middelfart (ca. 50 km)

De route van Assens naar Middelfart is ongelooflijk mooi! Geniet van het landschap onderweg en neem een verfrissende duik bij één van de vele stranden. Grote delen van de route leiden je langs de Kleine Belt, een Deense zeestraat. 

Wegen: 48 km asfalt, 2 km gravel
Overnachting in/nabij Middelfart

Dag 14: Rustdag

Vandaag is de tweede, en de laatste, rustdag van deze reis. Een goede dag om Middelfart verder te verkennen. Maak een stadswandeling, bezoek CLAY – het Deense Keramiekmuseum, of begeef je op de Oude Kleine Beltbrug die Jutland met het eiland Funen verbindt en waar je overheen kunt fietsen of wandelen. Maar rust vooral ook lekker uit, geniet van een terrasje en laat je culinair verrassen.

Overnachting in/nabij Middelfart

Dag 15: Middelfart – Christiansfeld (ca. 60 km)

Vandaag verlaat je via de Oude Kleine Beltbrug Funen en fiets je naar Jutland. Je komt door het grootste natuurreservaat van Denemarken: Lillebælt. De unieke mix van landschap, natuur, cultuur en geologie, maakt van Lillebælt een bijzonder maritiem gebied in Denemarken. Het natuurpark strekt zich uit tussen Middelfart, Fredericia en Kolding. In Fredericia maak je kennis met de militaire geschiedenis van Denemarken. Vervolgens fiets je via Kolding, langs het koninklijke slot ‘Koldinghus’, naar Christiansfeld. Christiansfeld werd in 2015 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. De stad staat bekend om haar gele, Moravische huizen.

Wegen: 59 km asfalt, 1 km gravel
Overnachting in/nabij Middelfart

Dag 16: Christiansfeld – Aabenraa (ca. 50 km)

Deze fietsdag staat in het teken van de marktstadjes Christiansfeld, Haderslev en Aabenraa. Haderslev speelde een belangrijk rol bij de introductie van het protestantisme in Denemarken. Breng zeker een bezoek aan de kathedraal van Haderslev, maar wandel ook door het centrum met haar vele winkeltjes! Ten slotte kom je aan in Aabenraa, de belangrijkste stad van Zuid-Jutland. Het is een oude stad die bekend staat om haar Maritieme verleden. Wandel door de stad en verdiep je in de verhalen achter de straatnamen om de stad goed te leren kennen.

Wegen: 48 km asfalt, 2 km gravel
Overnachting in/nabij Aabenraa

Dag 17: Aabenraa – Sønderborg (ca. 75 km)

Alweer de laatste fietsdag van deze reis. Je fietst van Aabenraa naar Sønderborg, waarbij je drie kastelen passeert: kasteel Brundlund, paleis Gråsten en kasteel Sønderborg. Een groot deel van de route gaat langs het Flensborg Fjord, vlakbij de landsgrenzen met Duitsland. Aan het einde van de dag kom je aan in Sønderborg, waar de reis 2,5 week geleden begon. Geniet van je laatste avondje Denemarken!

Wegen: 72 km asfalt, 3 km gravel
Overnachting in/nabij Sønderborg

Dag 18: Vertrek uit Sønderborg

De fietsvakantie ‘Oostzeeroute’ is helaas al weer ten einde. Vandaag vertrek je op eigen gelegenheid weer terug naar Nederland.

Let op! Dit is een voorbeeldreis voor de Oostzeeroute. Heb je andere wensen? Neem contact met ons op, zodat we een voorstel op maat kunnen maken.

Schrijf een beoordeling

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer reizen

kattegattleden viva velo

Kattegattleden | Zuid-Zweden | 8 dagen | In- of exclusief bagagevervoer

 8-daagse individuele fietsvakantie in- of exclusief bagagevervoer
fietsvakantie funen

Eilandhoppen Funen en Ærø | Denemarken | 7 dagen | In- of exclusief bagagevervoer

 7-daagse individuele fietsvakantie in- of exclusief bagagevervoer
Totaal: € 1,699 Vanaf € 1,699 per persoon
× € 1,699 = € 1,699

OR

Blijf op de hoogte en ontvang reisinspiratie in je mailbox!
We beschermen je privacy.