Ontdek de cultuurschatten van Albanië

Dagelijks vertrek 10-daagse internationale groepsreis
Tirana, Albanië Albanië Reisbegeleider: Lokale gids

Fietsdagen: 8
Kilometers: 486
Hoogtemeters: 5.985
Fietsniveau:

Ontdek tijdens deze fietsvakantie Albanië de cultuurschatten en schitterende natuur van dit onontdekte land. Het mysterieuze Albanië, dat tot 1991 door een streng regime afgesloten was van de rest van de wereld, heeft haar deuren nu wagenwijd openstaan. En het land heeft veel te bieden! Nieuwsgierig?

Deze gevarieerde fietsvakantie Albanië leidt je langs het wereldberoemde meer van Ohrid, indrukwekkende bergketens, vele cultuurschatten, blauwe meren en langs de Albanese Rivièra. Tijdens en na de fietsritten breng je een bezoek aan diverse cultuurschatten, zwem je in de helderblauwe zee, ervaar je de vriendelijke Albanese bevolking en geniet je van de heerlijke Albanese keuken. Deze fietsvakantie Albanië is een feest voor je zintuigen!

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie Albanië verblijf je in uitstekende guesthouses, familieboerderijen en 3* en 4* hotels.

Data
10-04-2020 t/m 19-04-2020: € 999,00
28-04-2020 t/m 07-05-2020: € 999,00
25-05-2020 t/m 03-06-2020: € 999,00
22-06-2020 t/m 01-07-2020: € 999,00
26-08-2020 t/m 04-09-2020: € 999,00
15-09-2020 t/m 24-09-2020: € 999,00
29-09-2020 t/m 08-10-2020: € 999,00


INCLUSIEF
 • Transfer hotel – luchthaven (aan einde reis)
 • 9x overnachting in goede, veelal kleinschalige, 3-sterren hotels
 • 9x ontbijt
 • 8x lunch
 • 9x diner
 • Huurfiets (trekking/hybride)
 • Volgwagen
 • Lokale, Engelstalige gids
 • Bagagevervoer
 • Entreegelden bezienswaardigheden
 • CO2-compensatie
 • Garantiefonds (á € 15 per boeking)
 • Toeristenbelasting

EXCLUSIEF
 • Reis naar/van bestemming
 • Transfer luchthaven – hotel (ca. € 20/taxi)
 • Dranken
 • Fietskleding / helm
 • Reis- en annuleringsverzekering

OPTIONEEL
 • Transfer luchthaven – hotel (ca. € 20/taxi)
 • Extra overnachting in Tirana á € 60 per kamer, incl. ontbijt (á € 50 per eenpersoonskamer)
 • Huur e-bike (in plaats van trekking/hybride) (€ 165 per persoon)
 • Eenpersoonstoeslag (€ 150)

BIJZONDERHEDEN

 • De prijzen voor deze fietsvakantie zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Dag 1: Reisdag naar Tirana

Vandaag reis je op eigen gelegenheid naar het hotel in Tirana, de hoofdstad van Albanië. Indien je op tijd in Tirana bent, heb je vandaag al de tijd om deze stad te ontdekken. In de avond geniet je van een heerlijk diner met de rest van de groep.

Overnachting in Tirana.

Dag 2: Tirana – Pogradec (ca. 40 km – 175 hm)

Na het ontbijt wordt je per transfer naar de noordkant van het Meer van Ohrid gebracht. Dit indrukwekkende meer, dat één van de oudste meren ter wereld is, is maar liefst 385 km2 groot en herbergt unieke flora en fauna. Als we, fietsend langs het Meer van Ohrid, ons hotel in Tushemisht (op ca. 4 km van Pogradec) bereikt hebben, genieten we van een heerlijke lunch aan het water in nationaal park Drilon. Na de lunch fietsen we de grens over naar Macedonië, waar we het klooster van St. Naum bezoeken.

Overnachting in Tushemisht (Pogradec)

Dag 3: Pogradec – Korçë (ca. 51 km – 400 hm)

We laten het Meer van Ohrid achter ons en fietsen vandaag naar een hoogvlakte. Het landschap is vandaag is erg afwisselend! We zien indrukwekkende bergketens, maar ook kleurrijke, uitgestrekte vlakten. Kortom, een schitterende route naar Korçë, hét handels- en handwerkcentrum van Albanië in de 18e eeuw.

In Korçë bezoeken we de oude markt, lopen we door de schilderachtige straatjes met kinderkopjes en flaneren we door de hoofdstraten. Korçë wordt niet voor niets het ‘Parijs van Albanië’ genoemd.

Overnachting in Korçë

Dag 4: Korçë – Sotirë (ca. 72 km – 1.150 hm)

Na het ontbijt laten we Korçë achter ons, en fietsen we het Grammoz-gebergte in. Het landschap wordt getekend door kale rotsen, schitterende valleien en veel wilde bloemen. We fietsen over de Barmash-pas (1.159m) en lunchen in de hoogste gelegen stad van Albanië: Ersekë. Na de lunch fietsen we naar Sotirë, waar we overnachten op een familieboerderij gelegen in een rustige vallei. 

Overnachting in Sotirë

Dag 5: Sotirë – Bënjë (ca. 66 km – 660 hm)

In de ochtend hebben we een mooie beklimming voor de wielen naar een dennenbosplateau dat omringd is door bergen. Hierna komen we bij de bron van de Vjosa-rivier, waarna we in 17 kilometer afdalen naar Çarshovë. Deze afdaling is heerlijk om te fietsen, maar is ook nog eens één van de mooiste ritten deze fietsvakantie Albanië. Na aankomst in ons guesthouse in het dorp Bënjë, genieten we van een heerlijke lunch. Na de lunch fietsen we nog enkele kilometers naar de thermale baden van Langarica. Ben je avontuurlijk ingesteld? Ga zwemmen in een afgelegen meer of wandel stroomopwaarts door een van de mooiste canyons van Europa.

Overnachting in Bënjë

Dag 6: Bënjë – Gjirokastër (ca. 70 km – 425 hm)

Na een heerlijk ontbijt fietsen we door de vallei richting Këlcyrë. Deze weg wordt omgeven door schitterende kloven, en leidt ons naar ‘museumstad’ Gjirokastër. Deze stad, ook wel de stad van de 1.000 treden genoemd, is misschien wel de mooiste in Albanië.

Na het inchecken in ons hotel gaan we de stad verkennen. Gedurende een stadsrondleiding wandelen we door charmante steegjes, langs fascinerende traditionele huizen en wandelen we naar een schitterend uitzichtpunt. Met een beetje geluk maken we zelfs een van de vele culturele festivals van deze stad mee. Je ervaart de rijke geschiedenis van Gjirokastër!

Overnachting in Gjirokastër

Dag 7: Gjirokastër – Sarandë (ca. 70 km – 525 hm)

We beginnen de dag met een korte transfer naar de top van de Muzina-pas, vanwaar we gaan fietsen. Deze pas is de toegangspoort tot de Ionische kust, ingeklemd tussen de hoge bergen en de zee. Een veerboot brengt ons naar het UNESCO werelderfgoed Butrint, een van de belangrijkste archeologische schatten van Albanië. Butrint is sinds de prehistorie bewoond en was in het verleden de thuisbasis van een Griekse kolonie, een Romeinse stad én een bisdom. Na een rondleiding in Butrint fietsen we langs de kust naar het noorden, waarbij je constant zicht hebt op het Griekse eiland Corfu.

Overnachting in Sarandë

Dag 8: Sarandë – Himarë (ca. 52 km – 1050 hm)

Vandaag fietsen we over bergen, langs baaien en rond landtongen. Het is misschien wel de meest afwisselende route van deze fietsvakantie Albanië. Gedurende de rit heb je constant een indrukwekkend berglandschap aan de rechterhand, en uitzicht op de kustlijn aan de linkerhand. Onderweg bezoeken we het kasteel van Porto Palermo. Tenslotte dalen we af naar het strand en de baai van Himarë. Er is vanmiddag genoeg tijd voor een verfrissende duik in het heldere blauwe water van de Albanese Rivièra.

Overnachting in Himarë

Dag 9: Himarë – Vlorë (ca. 65 km – 1.600 hm)

De rit van vandaag is niet alleen de meest uitdagende, maar ook de meest spectaculaire rit van deze fietsvakantie. Geleidelijk klim je van zeeniveau naar een hoogte van ruim 1000 meter. Onderweg kom je door bossen, langs kloven en overwin je haarspeldbochten. Na de lunch in het prachtige nationale park van Llogara dalen we af naar Vlorë, waar je in de middag kunt genieten van een ontspannen middagje aan de Ionische kust.

Overnachting in Vlorë

Dag 10: Reisdag

Vandaag is het einde van een inspirerende fietsvakantie Albanië. Na het ontbijt wordt je per transfer naar de luchthaven van Tirana gebracht, waar je uiterlijk om 12.00 uur bent. Heb je een extra overnachting in Tirana bijgeboekt? Dan word je naar je hotel in Tirana gebracht.

Schrijf een beoordeling

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer reizen

Fietsvakantie Taiwan – De Magische Oostkust

 14-daagse individuele fietsreis
fietsvakantie slovenië - wielrennen

Slovenië | Van de Alpen naar de Adriatische Zee

 7-daagse individuele wielerreis
Totaal: € 999 Vanaf € 999 per persoon
× € 999 = € 999

OR

Vragen? Neem contact op

Blijf op de hoogte en ontvang reisinspiratie in je mailbox!
We beschermen je privacy.