La Route des Grandes Alpes

Groepsreis 9-daagse groepsfietsvakantie Vertrek: 07-09-2019
Thonon-les-Bains, Frankrijk Frankrijk

La Route des Grandes Alpes is een heroïsche tocht en een fantastische beleving voor fietsers die houden van de bergen. Deze route start aan het meer van Genéve en leidt je, dwars door de Franse Alpen, naar de Middellandse Zee. Met een lengte van 650 km en het beklimmen van 14 volwaardige Alpencols is dit een schitterende uitdaging! La Route des Grandes Alpes werd in de 18e eeuw aangelegd met het doel om forten en afgelegen berggebieden beter bereikbaar te maken. Na renovatie van de, in eerste instantie, slechte wegen, was in 1911 La Route des Grandes Alpes. En in 2019 kun jij deze route afleggen!

Heb jij een bucketlist met cols die je nog graag wil fietsen? Gegarandeerd dat je na deze wielerreis heel wat cols van je bucketlist af kunt vinken. Wat dacht je van de Col du Télégraphe, Col du Galibier, Col d’Iseran, Col d’Izoard en de Col de la Bonette? Bergen waar menig profrenner zich in het verleden al eens op stukgebeten heeft. Gedurende deze wielerreis ga je in 9 dagen al deze schitterende beklimmingen overwinnen.

Reisinformatie

Beklimmingen
Col des Gets, Col de la Colombière, Col des Aravis, Col des Saisies, Cormet de Roselend, Col de l’Iseran, Col du Télégraphe, Col du Galibier, Col d’Izoard, Col de Vars, Col de la Bonette, Col de Saint-Martin, Col de Turini en Col de Castillon.

De Route
Gedurende deze groepsreis fiets je met GPS, zodat jij volledig op je eigen tempo La Route des Grandes Alpes kunt fietsen. De routes variëren van ca. 80 tot 140 kilometer. Wij verzorgen met onze volgwagen de pechservice en zorgen ervoor dat je niet met een lege bidon komt te zitten of een hongerklop krijgt!

Reisdata & prijzen
La Route des Grandes Alpes heeft de volgende vertrekdata:
7 t/m 15 september 2019: € 1399

Accommodatie
Je verblijft in goede, middenklasse hotels, inclusief 8x ontbijt en 5x diner.

 

Heb je vragen met betrekking La Route des Grandes Alpes, of wil je deze uitdaging met je eigen groep fietsvrienden aangaan? Neem contact met ons op!


INCLUSIEF

 • Vliegreis Nederland – Genéve
 • Transfer luchthaven Genéve – Thonon-Les-Bains
 • Vliegreis Nice – Nederland
 • Transfer Menton – luchthaven Genéve
 • Vervoer racefiets Nederland – Frankrijk v.v.
 • 8x overnachting in goede, middenklasse hotels
 • 8x ontbijt
 • 5x diner
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Volgwagen (EHBO, fruit, snacks & drinken)
 • Bagagetransfer
 • Garantiefonds (á € 15 per boeking)
 • Toeristenbelasting

EXCLUSIEF

 • Overige maaltijden
 • Overige dranken
 • Reis- en annuleringsverzekering

OPTIONEEL

 • Extra overnachting in Nice o.b.v logies & ontbijt (á € 70 p.p.)
 • Reis- en annuleringsverzekering

 

Bijzonderheden

 • De prijzen van La Route des Grandes Alpes zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.
Dag 1: Reisdag

Vandaag reis je naar Thonon-Les-Bains. Per vliegtuig ga je naar Genéve, vanwaar je per transfer naar het hotel wordt gebracht. Wij brengen je fiets naar Thonon-les-Bains. In de middag heb je alle gelegenheid om je fiets in orde te brengen, lekker uit te rusten en Thonon-Les-Bains te verkennen.

Dag 2: Thonon-les-Bains – La Clusaz (ca. 90 km – 2200 hm)

Vandaag is de dag dat jij aan La Route Des Grandes Alpes begint. Na een goede nacht en een stevig ontbijt, fietsen we naar de officiële start van La Route des Grandes Alpes. De eerste etappe leidt je over twee beklimmingen, de Col des Gets en de Col de la Colombière. Na de afdaling van de Col de la Colombière komen we aan in La Clusaz. Hier zullen we genieten van een goed diner en uitrusten voor de tweede etappe.

Dag 3: La Clusaz – Bourg St. Maurice (ca. 80 km – 2750 hm)

In de tweede etappe staan er drie cols op het programma. Een pittige dag, waarbij we direct vanuit La Clusaz aan de voet staan van de eerste beklimming: de Col des Aravis. Deze col leidt je naar een hoogte van 1486 m, waarna we afdalen Flumet, gelegen aan de voet van de Col des Saisier. De laatste beklimming van de dag leidt je over de mooiste beklimming van de dag: de Cormet de Roselend. Tijdens deze beklimming passeer je een schitterend, diepblauw meer. Na ruim 20 km klimmen, daal je af naar Bourg St. Maurice. Hier kun je recupereren, nagenieten en de verhalen van de dag met elkaar uitwisselen.

Dag 4: Bourg St. Maurice – Saint Michel de Maurienne (140 km – 2200 hm)

Maak je borst maar nat! Vandaag staat de langste beklimming van La Route des Grandes Alpes op het programma: de Col d’Iseran. Het zijn op deze beklimming niet de steile stukken die het lastig maken, maar de lengte van 48 km. Een uitputtingsslag tot aan de top, maar dan… Mag je ruim 50 kilometer lang afdalen naar Saint Michel de Maurienne. Zo kun je al vroeg beginnen met het sparen van je benen, want morgen staat de Koninginnenrit op het programma! Kortom, goed eten, goed rusten en heerlijk nagenieten van deze mooie dag.

Dag 5: Saint Michel de Maurienne – Guillestre (105 km – 2800 hm)

De etappe van vandaag mag met recht de Koninginnenrit genoemd worden. Achtereenvolgens beklimmen we vandaag de Col du Télégraphe, Col du Galibier én de Col d’Izoard. De route van vandaag zou zo als volwaardige Koninginnenrit in de Tour de France opgenomen kunnen worden! Vanaf de top van de Col d’Izoard daal je af naar Guillestre, waar we kunnen genieten van een welverdiend diner.

Dag 6: Rustdag

Rustdag

Dag 7: Guillestre – Auron (80 km – 2900 hm)

Vandaag beleven we het letterlijke hoogtepunt van de La Route Des Grandes Alpes. Vanuit Guillestre beklimmen we eerst de Col de Vars. Vanaf de top van de Col de Vars dalen we af naar Jausiers, waar de beklimming van de Col de la Bonette begint. De Col de la Bonette is een schitterende beklimming die je over ruim 23 kilometer naar het letterlijke hoogtepunt van deze wielerreis leidt: 2800 m. In de afdaling van de Col de la Bonette kom je langs een mysterieuze plek. Een vervallen kazerne van de Franse berg-legereenheid vormt een ware spookstad.

Dag 8: Auron – Menton (140 km – 3100 hm)

Vandaag is de slotrit van deze heroïsche wielerreis. Tijdens deze rit beklimmen we drie cols en maken we ca. 3400 hoogtemeters. De eerste beklimming van de dag is de Col de Saint Martin. Na de afdaling van de Col de Saint Martin sta je direct aan de voet van de Col de Turini. Deze schitterende col leidt je met een schitterende, slingerende weg naar de top van ruim 1600 m. Na een mooie afdaling van de Col de Turini ligt enkel nog de Col de Castillon tussen jou en de Middellandse Zee. Wanneer je boven staat kun je de zee al ruiken! Je hoeft enkel de afdaling te maken om te eindigen op de boulevard van Menton!

Dag 9: Reisdag

Vandaag ga je per trein van Menton naar Nice, waarna je van Nice terug naar Nederland vliegt. Wij zorgen ervoor dat je fiets weer goed in Nederland aankomt.

Schrijf een beoordeling

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer reizen

wielrennen in noorwegen

Puur Noorwegen

 9-daagse reis
la marmotte

La Marmotte Granfondo Pyreneeën (incl. startbewijs)

 5-, 6- of 7-daagse individuele fietsvakantie
fietsvakantie costa blanca
10 % Korting

Costa Blanca

 6-, 7- of 8-daagse individuele fietsvakantie
Totaal: € 1,399 Vanaf € 1,399 per persoon
× € 1,399 = € 1,399

OR

Vragen? Neem contact op

CAPTCHA code:
captcha

Voer aub de CAPTCHA code hieronder in en druk op “Verzenden”

Blijf op de hoogte van Viva Velo!