Kattegattleden | Fietsen in Zweden | 8 dagen

Dagelijks vertrek 8-daagse individuele fietsvakantie
Helsingborg - Göteborg Zweden

Kattegattleden

Fietsvakantie: Kattegattleden
Fietsdagen:
6

Kilometers: ca. 360
Reisdata: op zaterdagen van 9 mei t/m 12 september 2020
Fietsniveau: 

De Kattegattleden laat je de schitterende westkust van Zweden zien. Deze bekendste fietsroute van Zweden, die in 2018 de fietsroute van het jaar was, werd geopend in 2015 en gaat van het Zweedse Helsingborg naar Göteborg. Je fietst langs de pittoreske westkust van Zweden door charmante vissersdorpjes en kleine havens. De route volgt vaak de kustlijn en leidt je door open landschappen, indrukwekkende natuurreservaten en weelderige landerijen. Naarmate je dichter bij Göteborg komt, verandert het landschap naar schilderachtige kliffen, dichte bossen, beschutte baaien en schilderachtige havens. Onderweg kun je genieten van dé culinaire specialiteit van deze regio: de zeevruchten.

Ontdek de westkust en geniet van alles waar de regio zo bekend om staat! Een ideale fietsvakantie om het ‘noordelijke gevoel’ op te doen.

Fietsniveau
Het fietsen van de Kattegattleden is geschikt voor iedereen met een gemiddelde fietsconditie. Je fietst meestal op fietspaden of onverharde gravelwegen met weinig verkeer. Dagelijks fiets je ca. 60 kilometer.

Accommodaties
Gedurende deze fietsvakantie verblijf je in goede hotels, inclusief ontbijt.

Vertrekdata & prijzen
Vertrekdatum**:                                Categorie B*   Categorie A*

09-05-2020 t/m 22-05-2020                 € 839,00           € 935,00
23-05-2020 t/m 05-06-2020                 € 885,00           € 985,00
06-06-2020 t/m 21-08-2020                 € 935,00           € 1029,00
22-08-2020 t/m 04-09-2020                 € 885,00           € 985,00
05-09-2020 t/m 12-09-2020                 € 839,00           € 935,00

*Category A: 3*- en 4*-hotels
*Category B: 2*- en 3*-hotels en pensions

** Vertrek iedere zaterdag


INCLUSIEF
 • Overnachtingen in goede hotels
 • Ontbijt
 • Bagagevervoer
 • GPS-routes
 • Route-instructies

EXCLUSIEF
 • Reis naar/van bestemming
 • Overige maaltijden en dranken
 • Huurfiets (optioneel)
 • Excursies, entreegelden
 • Reis- en annuleringsverzekering

OPTIONEEL
 • Huur trekfiets met 21-24 versnellingen (€ 99 per persoon)
 • Huur e-bike, inclusief helm, reparatieset en slot (€ 185 per persoon)
 • Extra overnachting Helsingborg (op aanvraag)
 • Extra overnachting Göteborg (op aanvraag)
 • Eenpersoonstoeslag (op aanvraag)

Bijzonderheden

 • De prijzen zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Dag 1: Aankomst in Helsingborg

Vandaag kom je aan in Helsingborg. Je hotel ligt in het centrum van Helsingborg, zodat je eenvoudig de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad kunt bezoeken. De middeleeuwse uitkijktoren Kärnan en de St. Mary’s Church zijn bijvoorbeeld écht de moeite waard. In de avond wordt je officieel welkom geheten in Zweden én ontvang je jouw huurfiets (indien van toepassing).

Overnachting in Helsingborg

Dag 2: Helsingborg – Ängelholm (ca. 60 km)

De rit van vandaag start langs de promenade in Helsingborg, waar je onder andere langs het bekende Sofiero Palace komt. Dit paleis heeft een schitterend park, dat in 2010 werd bekroond als “Europa’s Mooiste Park”. Vervolgens fiets je langs de kust, door schilderachtige vissersdorpjes en langs kleine jachthavens. Je komt door Höganäs, waar je de wereldberoemde Höganäs-keramiek met zoutglas kunt bekijken, doorkruist het schiereiland Kulla en passeert wijngaarden en kleine boerderijwinkels, voordat je in Ängelholm aankomt.

Overnachting in Ängelholm

Dag 3: Ängelholm – Halmstad (ca. 80-85 km)

Vanaf Ängelholm volg je de kust naar Vejbystrand. Je fietst door open weiden en verschillende kleine kustgemeenschappen. In Magnarps Port kun je stoppen voor een lunch in een goed visrestaurant met een prachtig uitzicht op de zee. Je verlaat de kust en fietst over een schiereiland  naar de prachtige zomerstad Båstad. Als je weer terug aan de kust komt volg je de langste zandstranden van Zweden en passeer je de natuurgebieden Tönnrersa en Gullbranna, om tenslotte in je hotel in Halmstad aan te komen.

Overnachting in Halmstad

Dag 4: Halmstad – Falkenberg (ca. 60 km)

Vandaag wacht het beroemdste strand van Zweden op je: Tylösand. Niet alleen het strand, maar ook het gelijknamige hotel is absoluut een bezoek waard. Je fietst hierna verder langs de kust naar het noorden. De zee, het open landschap, de natuurreservaten en weelderige landbouwgronden tekenen het gebied waar je vandaag doorheen fietst. Je passeert Ugglarp, een kleine badplaats met veel moestuinen, en fietst over het prachtige Grimsholmen naar Falkenberg. Falkenberg is een van de oudste middeleeuwse steden in de regio Halland én je overnachtingsplek voor vanavond.

Overnachting in Falkenberg

Dag 5: Falkenberg – Varberg (ca. 40 km)

Een relatief korte fietsdag vandaag, maar zeker de moeite waard. Wat je vandaag langs de route kunt verwachten? Pittoreske vissersdorpjes, kunstenaars en ambachtslieden. In Träslövsläge kun je bovendien genieten van vers gekookte kreeften en een wandeling maken door de oudere delen van de stad. Als je de eindbestemming van vandaag (Varberg) nadert, zie je het beroemde kasteel van Varberg al liggen.

Overnachting in Varberg

Dag 6: Varberg – Kungsbacka (ca. 65 km)

Ten noorden van Varberg verandert langzaam maar zeker het landschap. De zandstranden maken plaats voor rotsachtige kustlijnen en je ziet steeds meer eilanden in de zee liggen. In Åsa laat je de kustlijn los en fiets je tussen de landbouwvelden en over glooiende heuvels naar Fjärås Bräcka. Neem hier een pauze en geniet van het uitzicht op zowel het meer als de zee, en bezoek de indrukwekkende ‘Li-begraafplaats’ met zijn meer dan 100 stenen megalieten. Tenslotte bereik je Kungsbacka, een gezellig stadje met een indrukwekkende oude stad.

Overnachting in Kungsbacka

Dag 7: Kungsbacka – Göteborg (ca. 55 km)

Heb je de zee en de kustlijn gemist na de rit van gisteren? Je ziet hem snel weer terug vandaag. Je fietst door Vallda en Särö, de voormalige speeltuin van de koninklijke familie en de high society van Göteborg. Daarna kom je op de oude spoorweg, die nu verbouwd is tot een fietspad bij de zee. Via kliffen, bossen, baaien en jachthavens kom je in Göteborg aan. Een schitterende Zweedse stad, waar enorm veel te doen én te zien is.

Overnachting in Göteborg

Dag 8: Reisdag

Na het ontbijt eindigt jouw fietsvakantie Kattegattleden. Je bent een mooie ervaring rijker!

Wil je deze vakantie graag verlengen met een overnachting in Göteborg, of wil je nog fietsen op eilanden dichtbij Göteborg? Laat het ons weten! 

Schrijf een beoordeling

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer reizen

Fjord Tour Noorwegen

 9-daagse groepsreis

Ontdek de Ardèche

 5- of 8-daagse individuele wielerreis
Totaal: € 839 Vanaf € 839 per persoon
× € 839 = € 839

OR

Blijf op de hoogte en ontvang reisinspiratie in je mailbox!
We beschermen je privacy.