Ontdek Magisch Taiwan

tour-de-taiwan-viva-velo
Groepsreis 15-daagse groepsreis (GEGARANDEERD VERTREK)
Taipei, Taiwan Taiwan

Gedurende deze fietsreis Taiwan ontdek je heel Taiwan, van noord tot zuid. Taiwan, dat door Portugese zeevaarders “Isla Formosa” (het prachtige eiland) werd genoemd, is een fascinerend land vol contrasten. Enerzijds is daar de moderne en hectische metropool Taipei, maar anderzijds beschikt Taiwan over fantastische landschappen en een traditionele Chinese traditie. Tijdens deze fietsvakantie fiets je van het meest noordelijke tot het meest zuidelijke punt van het eiland. Onderweg bewonder je de prachtige pagodes en oude tempels met honderden vergulde Boeddhabeelden. Bovendien beklim je de hoogste pas van de centrale hooglanden, de Hehuan-Shan Pass. Het schilderachtige landschap tijdens deze beklimming, die je naar 3275 m. hoogte brengt, is erg indrukwekkend!

De laatste dagen van deze fietsreis brengen we door in het Kenting National Park, op het mooiste tropische strand van Taiwan. Elke dag genieten we van de culinaire verscheidenheid, dat een combinatie is van alle regionale keukens van China en de lokale keuken, en ontmoeten we een zeer vriendelijke en behulpzame bevolking.

Tijdens deze reis worden sportieve uitdagingen afgewisseld met culturele en landschappelijke hoogtepunten. Laat je betoveren door het “prachtige eiland” Taiwan.

Fietsniveau
Deze fietsreis Taiwan is geschikt voor de goed getrainde fietser. In totaal worden er ca. 775 kilometer gefietst, met een gemiddelde van ca. 80 kilometer per dag. Er zitten enkele dagen tussen met klimwerk, waarbij je tot een maximale hoogte van 3.275 meter fietst.

Reisdata & prijzen
11-10-2019 t/m 25-10-2019: € 2.950
28-10-2019 t/m 09-11-2019: € 2.950 (GEGARANDEERD VERTREK) 

Wil je graag wat minder hoogtemeters fietsen maar wel genieten van de schitterende Oostkust van Taiwan? Dan is wellicht onze groepsreis Schilderachtig Oost-Taiwan iets voor jou. Wil je Taiwan individuele op een hybride/trekkingfiets verkennen? Bekijk de fietsvakantie de Magische Oostkust.

 


INCLUSIEF
 • Transfers luchthaven Taipei – Hotel v.v.
 • Overnachting in uitstekende hotels
 • 11x ontbijt
 • 9x lunch
 • 9x diner
 • Engelstalige fietsgids en begeleiding
 • Volgwagen (mechanieker, EHBO, fruit, snacks & drinken)
 • Bagagetransfer
 • Treinticket Taipei – Luodong
 • Treinticket Kaohsiung – Taipei (hogesnelheidstrein, economy class)
 • Entreegelden voor in de dagbeschrijving genoemde activiteiten
 • Garantiefonds (á € 15 per boeking)
 • Toeristenbelasting

EXCLUSIEF
 • Vliegreis Amsterdam – Taipei v.v.
 • Fietshuur (eigen fiets is evt. gratis mee te nemen in het vliegtuig)
 • Overige maaltijden
 • Overige dranken
 • Evt. fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering

OPTIONEEL
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fietshuur Merida (€ 25 p.p.p.d.)
 • Eenpersoonstoeslag (€ 730)
 • Huurfiets (€ 25 per dag)

 

Bijzonderheden

 • Minimale groepsgrootte: 2 personen
 • Maximale groepsgrootte: 12 personen
 • De prijzen zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

Dag 1: Reisdag

Vandaag begint de fietsvakantie naar Taiwan. Je stapt op het vliegtuig en landt, mede door het tijdsverschil, de volgende dag.

Overnachting in het vliegtuig

Dag 2: Welkom in Taiwan

Vroeg in de ochtend land het vliegtuig in Taiwan. De lokale gids komt je ophalen van het vliegveld en brengt je naar het hotel. Vandaag heb je tijd om uit te rusten van de reis en een eerste indruk van Taipei op te doen. In de avond kun je op eigen gelegenheid ergens dineren.

Overnachting in Taipei

Dag 3: Fietsvriendelijk Taipei

Vandaag gaan we de stad Taipei ontdekken. De gids neemt je mee naar alle hoogtepunten van Taipei. We verkennen Taipei met de wandelen, met de metro en… met de fiets. We brengen onder andere een bezoek aan het presidentieel kantoorgebouw, de Chiang Kai-Shek Herdenkingshal, het Nationaal Paleis Museum en de Baoan Tempel. In de avond hebben we een welkomstdiner.

Inclusief ontbijt en diner
Overnachting in Taipei

Dag 4: Taipei – Cilan (36 km – 500 hm) 

Vandaag gaan we onze eerste fietskilometers in Taiwan maken. Na een vroeg ontbijt in ons hotel, maken we een korte rit met de trein richting de bergen van Taiwan. Op Taiwan zijn er veel mooie beklimmingen die de moeite waard zijn! Vandaag is direct onze eerste beklimming. Onderweg passeren we het machtige Mount Cilan. Dit is een groot, idyllisch en oud bosgebied met cipressen.

Inclusief ontbijt, lunch en diner

Overnachting in Cilan

Dag 5: Cilan – Lishan (73 km – 2000 hm)

Taiwan heeft een gevarieerd landschap. Een enorme centrale bergketen verdeelt het eiland grofweg in tweeën. Het westelijke deel bestaat uit brede en uitgestrekte kustvlaktes, terwijl de vlaktes op het oostelijke deel veel smaller zijn. De oostzijde biedt hierdoor echter wel veel mooie vergezichten over de Stille Oceaan. Deze grote verscheidenheid in landschappen, leidt tot een grote diversiteit in de flora en fauna. Vandaag fietsen we dwars door de centrale bergketen, waar je langs de wegen de bijzondere vegetatie kunt zien. Bovendien zie je de toppen van de bergen om je heen, die reiken tot bijna 4.000 hoogtemeters. Een behoorlijk zware, maar indrukwekkende dag.

Inclusief ontbijt, lunch en diner
Overnachting in Lishan

Dag 6: Lishan – Xincheng (129 km – 1956 hm)

Vandaag is de Koninginnenrit van deze wielerreis. We bedwingen de prachtige bergen van Taiwan. De weg leidt je door ruige, rotsachtige bergen waar de lucht ijl wordt. Even later bereiken we Dayuling. Deze streek staat bekend om zijn thee, maar is met zijn 3275m hoogte ook de hoogst gelegen weg van Oost-Azië. Het biedt je geweldige uitzichten en staat bekend als de meest uitdagende tocht van Taiwan. Hierna volgen we de provinciale weg en rijden we het Taroko Nationaal Park in. Dit Nationaal Park heeft hoge bergen en indrukwekkend steile kloven. Geen enkele plaats in de wereld heeft zulke spectaculaire marmeren kliffen, diepe kloven en wilde watervallen als Taroko Gorge. We dalen vanuit Taroko Gorge af naar Xincheng.

Inclusief ontbijt, lunch en diner
Overnachting in Xincheng

Dag 7: Xincheng – An Tong Hot Spring (134 km – 1200 hm)

De route van vandaag begint langs de kustweg aan de oostkant van Taiwan. Kilometerslang rijden we met steile, rotsachtige bergen aan onze rechterhand en de Stille Oceaan aan onze linkerhand. De oostkustweg strekt zich uit langs een lange, smalle strook tussen de steile rotsrug en de oceaan. Geniet van de zeewind terwijl je over de meanderende kustweg fietst. Na een pauze bij het Jici uitzichtpunt, waar je een adembenemend uitzicht op de Stille Oceaan hebt, rijden we verder langs de Siouguluan-rivier en passeren we het vissersdorp Shi Ti. Na de lunch rijden we verder door een karakteristiek gebergte aan de kust, waar een steile klim ons naar het An Tong Hot Springs hotel leidt. Een uitstekend verblijf om te herstellen van afgelopen twee dagen in natuurlijke warmwaterbronnen.

Inclusief ontbijt, lunch en diner

Overnachting in An Tong Hot Spring

Dag 8: An Tong Hot Spring – Chihshang (58 km – 500 hm)

Na het ontbijt fietsen we langs een schitterende vallei tussen het centrale bergmassief en het kustgebergte. In deze lange, smalle vallei fietsen we door een prachtig landschap tot opgesierd wordt met onder andere groene rijstvelden, theeboerderijen en watervallen. Onderweg komen we langs Haka. Dit is een traditionele boerderij waar op traditionele wijze tofu gemaakt wordt. Hier leer je een en ander over de productie van tofu en heb je zelf de mogelijkheid om tofu te maken. Hierna vervolgen we onze weg en wordt je bij de Pond, het grootste meer in de provincie Taitung, getrakteerd op een indrukwekkend uitzicht op de vallei. Het meer heeft een overvloed aan waterkastanjes, waterbamboe, lotus, riet en waterwilgen. Optioneel kun je aan het einde van de rit van vandaag een uitdagende beklimming rijden naar 1086m hoogte.

Inclusief ontbijt, lunch en diner
Overnachting in Chihshang

Dag 9: Chihshang – Taitung (90 km – 800 hm)

Vandaag voeren de wegen ons langs de rijke rijstvelden van Golden Rape. We fietsen door het centrale gebergte en maken een tussenstop in een typisch plattelandsdorpje, waar we gaan kijken hoe boeren rijst planten en hun gewassen oogsten. Hierna vervolgens we onze weg door bijzonder rustige landelijke wegen, waar zich veel makaken bevinden.

Inclusief ontbijt, lunch en diner

Overnachting in Taitung

Dag 10: Taitung – Kenting (115 km – 1400 hm)

Een rit met een cultureel hoogtepunt. We brengen een bezoek aan de Katholieke St. Jozelf Kerk in Jinlun. De kunstwerken en schildereijen in deze kerk laten een duidelijke mix zien van de inheemse, Taiwanese cultuur en de Westerse cultuur. Na de lunch vervolgen we onze route langs de Stille Oceaan.

Inclusief ontbijt, lunch en diner
Overnachting in Kenting

Dag 11: Kenting – Kenting (55 km – 383 hm)

We rijden langs de oostelijke kant van het schiereiland Hengchun naar Fongchueisha, wat letterlijk “de wind waait zand” betekent. De combinatie van regen en wind, leidt hier vaak tot de vorming van zandduinen. We bereiken vandaag het meest zuidelijke deel van Taiwan. Voor vanmiddag is er geen geplande route. Je kunt de middag zelf invullen. Ga je uitrusten of de omgeving verkennen?

Inclusief ontbijt, lunch en diner

Overnachting in Kenting

Dag 12: Rondje Kenting + ontspanning (24 km – 191 hm)

We beginnen vandaag met een bezoek aan het zuidelijkste punt van het schiereiland Maobitou, wat “de neus van de kat” betekent. In het oosten zie je de Stille Oceaan en in het zuiden het Bashi-kanaal, dat Taiwan van de Filippijnen scheidt. Daarna keren we terug naar Kenting, dat bekend staat om haar heldere, azuurblauwe zeewater. Een perfecte bestemming voor een ontspannen middag.

Inclusief ontbijt
Overnachting in Kenting

Dag 13: Kenting – Kaohsiung City (64 km – 285 hm)

Via de westkant van het zuidelijke schiereiland rijden we langs tal van ananas-, banaan-, mango- en papajaplantages. We brengen een bezoek aan het kunstdorp Fangliao en vervolgen onze weg naar de op één na grootste stad van Taiwan: Kaohsiung City.

Inclusief ontbijt, lunch en diner
Overnachting in Kaohsiung City

Dag 14: Reisdag

Per hogesnelheidstrein gaan we van Kaohsiung City naar Taipei. Hier heb je overdag nog even de tijd om je te vermaken in deze wereldstad. Einde van de avond wordt je per transferbus naar het vliegveld gebracht.

Inclusief ontbijt

Overnachting in Taipei

Dag 15: Reisdag

Vandaag landt je op Schiphol. Je bent een bijzondere ervaring rijker.

Schrijf een beoordeling

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer reizen

Fietsvakantie Taiwan – De Magische Oostkust

 14-daagse individuele fietsreis
fietsvakantie slovenië - wielrennen

Slovenië | Van de Alpen naar de Adriatische Zee

 7-daagse individuele wielerreis
Totaal: € 2,950 Vanaf € 2,950 per persoon
× € 2,950 = € 2,950

OR

Vragen? Neem contact op

Blijf op de hoogte en ontvang reisinspiratie in je mailbox!
We beschermen je privacy.