Ardèche & Mont Ventoux

Dagelijks vertrek 8-daagse individuele wielerreis
Mont Ventoux, Frankrijk Frankrijk

Genieten in de Ardèche én de heroïsche Mont Ventoux beklimmen!

De Ardèche heeft alles te bieden wat een wielerhart begeert: mooie lopende beklimmingen, rust, natuur en schitterende vergezichten. Geniet van pittoreske dorpjes, karakteristieke huizen en het landschappelijke Franse karakter, terwijl je schitterende cols bedwingt. De beklimmingen zijn qua lengte te vergelijken met de bekende cols uit de Franse Alpen en de Pyreneeën, maar de stijgingspercentages liggen wat lager. Een hele mooie opwarmer dus voor het beklimmen van de Mont Ventoux!

Op circa 2 uur rijden van onze locatie in de Ardèche, ligt de Mont Ventoux op je te wachten. Op een rustdag verplaats je je op eigen gelegenheid naar deze – misschien wel meest – bekende beklimming van Europa. Zelden is ergens meer wielerhistorie geschreven dan op de Mont Ventoux. Talloze momenten van euforie wisselden zich af met onvergetelijke tragedies op de flanken van de Kale Berg. Ga jij de uitdaging met dit maanlandschap aan en bereik je de top van deze heroïsche berg? Je wordt beloond met onwaarschijnlijk prachtige vergezichten, beloofd!

Accommodatie
Gedurende deze reis verblijf je in de Ardèche in een Gîte/Bed and Breakfast, inclusief ontbijt, middagsnack en diner. Bij de Mont Ventoux verblijf je in een middenklasse hotel, inclusief ontbijt en diner.


INCLUSIEF
 • 4x overnachting in een Gîte/Bed and Breakfast
 • 3x overnachting in een middenklasse hotel
 • 7x ontbijt
 • 4x lunchpakket
 • 7x diner
 • 4x drankjes bij diner
 • Op maat gemaakte GPS-routes
 • Veilige plaats om fietsen te stallen
 • Toeristenbelasting

EXCLUSIEF
 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Overige dranken
 • Reis- en annuleringsverzekering

OPTIONEEL
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Eenpersoonstoeslag (€ 30 p.p.p.n.)

 

Bijzonderheden

 • De prijzen zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.
Onderstaand dagprogramma is een voorbeeldprogramma. Wij kunnen dit naar jouw wensen aanpassen.
Dag 1: Reisdag

Vandaag rijd je op eigen gelegenheid naar de Ardèche.

Dag 2: 80 km – 1970 hm / 135 km – 2800 hm

Vanaf de Gîte/Bed & Breakfast fiets je door het dorp Jaujac, waarna je de Col de Meyrand gaat beklimmen. Deze col – van 15 kilometer en met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,3% – leidt je naar een schitterend uitzicht. Vanaf hier zie je – op een heldere dag – de Mont Ventoux liggen. Na een lange afdaling kom je weer terug bij de Gîte/Bed & Breakfast. Laat je onderdompelen in Franse sferen!

Heb je nog ‘jus in de benen’? Het is mogelijk om een extra lus te maken van ruim 50 kilometer en met ca. 900 hoogtemeters.

Dag 3: 88 km – 1900 hm

Vandaag ervaar je het plattelandsgevoel van de Ardèche. De route leidt je over de Col de Barricaude, een beklimming die start in het karakteristieke dorpje Burzet. De Col de Barricaude is een beklimming van een kleine 13 kilometer en een gemiddeld stijgingspercentage van 5,5%. Het is een  lopende beklimming, waarbij het asfalt sierlijk naar boven slingert. Na afloop is het tijd voor een plons in het zwembad.

Dag 4: 62 km – 1400 hm / 100 km – 2300 hm

De laatste rit in de Ardèche is een hele verrassende rit. Dacht je dat de Ardèche enkel en alleen mooie lopende beklimmingen heeft? De rit van vandaag bewijst dat er ook steile beklimmingen in de Ardéche verborgen liggen. Wees gerust, deze stukken zijn niet zo lang. Aan het einde van de rit beklimmen we de Croix de Millet. Deze beklimming heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 4,7% over 11,7 kilometer. Heb je er na deze beklimming nog geen genoeg van en wil je de benen nog eens prikkelen? Het is een optie om de Croix de Bauzon nog te beklimmen!

Dag 5: Rustdag

Vandaag is een rustdag. Een dag waar de benen mogen herstellen voor het tweede deel van deze wielerreis. Na een heerlijk ontbijt verlaat je de Ardèche en rijdt je op eigen gelegenheid, in ca. 2 uur, naar het hotel in de Provence.

Dag 6: ca. 80 km | 1270 hoogtemeters

Vandaag maak je een schitterende rit door de Provence. De route loopt langs enkele pittoreske en karakteristieke Provençaalse dorpjes. Hier kun je optimaal genieten van de gemoedelijke sfeer in de Provence. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van vandaag wordt gevormd door de Gorges de la Nesque. Vanaf de weg kun je genieten van een spectaculair uitzicht op de rotspartijen van de Gorges de la Nesque. Na vandaag weet je hoe mooi de Provence is!

Dag 7: ca. 78 km | 1890 hoogtemeters

Heb je goed geslapen? Hebben de benen voldoende rust gehad? Vandaag is de dag dat je de Mont Ventoux gaat beklimmen vanuit Bédoin. Op de ruim 21,5 kilometer van Bédoin naar de top van de Mont Ventoux is ongelofelijk veel wielerhistorie geschreven. De grootste wielrenners van de wereld vierde triomfen op de flanken van de Mont Ventoux. Zo zegevierde in het verleden Jan Jansen, Eddy Merckx, Pantani en Cris Froome op de top van de Mont Ventoux. Maar er speelde zich ook dramatische taferelen af, waarbij je niet voorbij kunt aan de dood van Tonny Simpson. In 1967 stortte hij ter aarde na een hartstilstand. Het monument dat ter nagedachtenis werd geplaatst is zeer bijzonder en mooi!

Tijdens de beklimming van de Mont Ventoux maak je ca. 1600 hoogtemeters met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,4% en een maximale stijging van 11,6%. Een beklimming die iedere wielrenner ooit gefietst moet hebben. 

Dag 8: Terugreis

Vandaag rijdt je op eigen gelegenheid terug naar Nederland. Met een mooie ervaring op zak, denk je nog eens terug aan die laatste kilometer op de Mont Ventoux. Wat was die zwaar… maar toch fantastisch!

Schrijf een beoordeling

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer reizen

fietsvakantie slovenië - wielrennen

Slovenië | Van de Alpen naar de Adriatische Zee

 7-daagse individuele wielerreis
fietsen in puglia

Fietsen in Puglia | Zuid-Italië

 6-daagse individuele fietsreis
wielrennen in noorwegen

Puur Noorwegen

 9-daagse groepsreis
Totaal: € 599 Vanaf € 599 per persoon
× € 599 = € 599

OR

Vragen? Neem contact op

Blijf op de hoogte en ontvang reisinspiratie in je mailbox!
We beschermen je privacy.