info@vivavelo.nl

Magische Dolomieten

INTERESSE IN DEZE REIS?

MAGISCHE DOLOMIETEN

Gedurende deze fietsvakantie in Dolomieten ontdek je de wonderschone natuur in Noord-Italië. Fietsen in de Dolomieten staat gelijk aan fietsen in een magische omgeving, waarbij je de verzuring in de benen bij vlagen vergeet. Wij willen je deze omgeving en beklimmingen niet onthouden en nemen je mee naar het gebied waar jaarlijks de Dolomietenmarathon verreden wordt. De Dolomietenmarathon is één van de bekendste en meest geliefde cyclosportieven van Europa. En dat is niet voor niets. Gedurende deze fietsvakantie gaan we tevens de Sella Ronda fietsen; één van de mooiste fietsrondes in Europa.

Overwin onder andere de Passo del Gardena, Passo Valparola, Passo Sella en Passo Pordoi en maak kennis met de ruige Dolomieten waar Steven Kruijswijk tijdens de Giro d'Italia in 2016 de Roze trui veroverde.

ACCOMMODATIE

Gedurende deze fietsvakantie Dolomieten verblijf je in een goed verzorgd 3-sterren hotel, inclusief ontbijt en diner.

Onderstaand reisprogramma is een richtlijn. Heb je andere wensen of voorkeuren? Bijvoorbeeld over de duur van je reis of over de afstand van de fietsroutes? Dan stemmen wij het programma graag op jouw wensen af. De mogelijkheden zijn eindeloos. Laat ons via het contactformulier weten wat je graag zou willen, dan houden wij daar rekening mee.

DAG 1:

Vandaag start jouw fietsvakantie Dolomieten! Je reist op eigen gelegenheid naar het hotel in de Dolomieten.

DAG 2:

ca. 73 km | 2160 hoogtemeters

Vandaag maak je kennis met een deel van het parcours van een van de meeste bekende cyclosportieven: de Dolomietenmarathon. Na een korte, ontspannen aanloop ligt als eerste de Passo di Giau op je te wachten. Een beklimming van 15,6 kilometer, waarin je 1250 hoogtemeters gaat overwinnen. Het gemiddelde stijgingspercentage van de Passo di Giau is 7,9%, maar het maximale stijgingspercentage van 14,2% liegt er niet om. Een heroïsche beklimming, waar je maar liefst 29 haarspeldbochten kunt genieten van een schitterende omgeving!

Heb je de Passo di Giau goed doorstaan? Na een mooie afdaling knikt het asfalt weer omhoog; het begin van de Passo di Falzarego. Deze beklimming, van ca. 12 km, werd al 11 keer eerder opgenomen in het parcours van de Giro d'Italia. De Passo di Falzarego is een mooie en constante klim, met een gemiddeld stijgingspercentage ca. 6%. Vanaf de top leidt een mooie afdaling je weer terug naar het hotel.

DAG 3:

ca. 68 km | 2140 hoogtemeters

Na de rit van gisteren staan onze benen op scherp! Vandaag beklimmen we de mooie Passo di Fedaia. Deze beklimming is 14,1 km lang, waarin je 1061 hoogtemeters moet overwinnen. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,4% en een maximum stijgingspercentage van 17% mag dit met recht een uitdaging genoemd worden.

Na de Passo di Fedaia staat er nog een beklimming op het programma: de Passo di Pordoi. Een schitterende beklimming, die je over een afstand van 12 km naar een hoogte van 2239 m brengt, met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,5%. Al 30 keer ging de Giro d'Italia in de geschiedenis over deze col, waarvan de Passo Pordoi al 16 keer het 'dak van de Ronde was' (Cima Coppi). Op de top van de Passo Pordoi vind je een monument van de welbekende wielerheld Fausto Coppi.

DAG 4:

ca. 52 km | 1670 hoogtemeters

Ben je klaar voor een héle mooie dag? Vandaag is het zover en ga je de Sella Ronda fietsen. Dit mag met recht één van de mooiste fietsrondes in Europa genoemd worden. Met schitterende beklimmingen als de Passo di Pordoi (vanaf de andere kant dan eerder deze reis), Passo di Sella, Passo di Gardena en de Passo di Campolongo kun je met volle teugen genieten van de mooie en ruige Dolomieten. Beleef vandaag de Dolomieten ten voeten uit.

DAG 5:

Vandaag is alweer het einde van jouw fietsvakantie Dolomieten. Met schitterende fietskilometers in de benen en een bijzondere ervaring, check je uit bij het hotel en reis je op eigen gelegenheid weer terug naar Nederland.

REISPERIODE & PRIJZEN 

 

Logies & ontbijt

Data                     5 dgn          6 dgn         7 dgn          8 dgn

20 mei t/m          € 349          € 419         € 469           € 519
1 okt 2018*

 

Halfpension

Data                    5 dgn          6 dgn         7 dgn          8 dgn

20 mei t/m         € 399          € 469         € 529           € 579
1 okt 2018*

* Voor deze reis hanteren wij geen vaste aankomst- of vertrekdata. Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen, bij een minimumdeelname van 2 personen.

 

INCLUSIEF

 • Overnachtingen
 • Ontbijt
 • Diner
 • Persoonlijk op maat gemaakte GPS-routes
 • Garantiefonds (á € 15 per boeking)
 • Afgesloten ruimte in het hotel voor de racefiets
 • Toeristenbelasting

EXCLUSIEF

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Dranken
 • Reis- en annuleringsverzekering

OPTIONEEL

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Extra overnachting (á € 70 p.p.p.n.)

BIJZONDERHEDEN

 • Er geldt een toeslag van € 20 p.p.p.n. op eenpersoonskamers

INTERESSE IN DEZE REIS?

VERVOER

Het vervoer naar de locatie is niet inbegrepen bij deze fietsvakantie Dolomieten. Het hotel is het makkelijkst te bereiken met de auto.

FIETSHELM

Het dragen van een fietshelm is vanzelfsprekend. Loop geen risico en ga veilig op pad.

HUURFIETS

Een huurfiets is niet in de prijs inbegrepen. Wanneer je een racefiets wil huren kun je dit het eenvoudigst in Nederland doen.

MAALTIJDEN

Het basisarrangement bestaat uit een verzorging op basis van halfpension (inclusief ontbijt & diner).

REISDOCUMENTEN

Je ontvangt al de reisdocumenten ongeveer 2 weken voor vertrek.

REISVERZEKERING

Er is geen reisverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Wij raden je aan om een goede reisverzekering af te sluiten voor je op fietsvakantie gaat. Je kunt eenvoudig een goede reisverzekering via Viva Velo afsluiten.

ANNULERINGSVERZEKERING

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden.

Viva Velo
info@vivavelo.nl
KvK: 64276872

Aangesloten bij:

GGTO wit 100px

vvkr logo viva velo


© 2018 Viva Velo. All Rights Reserved - Sitemap