info@vivavelo.nl

Wielerreis Costa Blanca

INTERESSE IN DEZE REIS?

 


Wielrennen aan de Costa Blanca is een heerlijke wielerbeleving! Het is dan ook niet voor niets dat veel recreanten - maar ook veel profs - de Costa Blanca weten te vinden voor hun ritten. Gedurende deze wielerreis fietsen we voornamelijk door de welbekende Jalon vallei. Door deze vallei leiden goed onderhouden, spaansvlakke wegen jou langs de sinaasappel-, citroen- en amandelbomen en langs schitterende in Moorse stijl aangelegde dorpjes. Naast het feit dat de Jalon vallei beschikt over het aangenaamste en gezondste klimaat van Europa - met ruim 300 dagen per jaar zon!!! - wordt de Jalon vallei, mede door haar weergaloze natuur, ook nog eens bestempeld als één van de mooiste valleien van Spanje.

Je trekt erop uit in het wonderschone Spaanse landschap en doorkruist de bijzondere dorpjes. Naast de Spaansvlakke wegen, overwin je bovendien enkele mooie beklimmingen zoals de Coll de Rates en de Bernia. 

ACCOMMODATIE

Gedurende deze wielerreis Costa Blanca verblijf je in de zeer goed verzorgde B&B Pasa Tiempo of B&B Buena Idea, inclusief ontbijtbuffet. 

 

 

Onderstaand reisprogramma is een richtlijn voor een 8-daagse wielerreis naar de Costa Blanca. Het reisprogramma kun je echter volledig naar eigen wensen invullen. Uiteraard bieden wij je zeer uiteenlopende routes aan, zodat het niveau van de wielerreis volledig op jouw wensen is afgestemd.

DAG 1:

Eindelijk is het zover! Vandaag vlieg je vanuit Nederland naar Alicante, waar een transferbus op je staat te wachten en je naar Bed & Breakfast. In de avond geniet je gezamenlijk van een heerlijk welkomstdiner. Welkom in Spanje!

DAG 2:

ca. 76 km | 950 hoogtemeters

Het is zover! Na een heerlijk uitgebreid ontbijt stap je op de fiets en maak je je eerste rit aan de Costa Blanca. Een kleine 80 kilometer lang geniet je van de mooie, spaansvlakke wegen die je onder andere door het mooie Javea leiden. Je gaat vandaag tevens even kijken bij een schitterend strandje, dat in Spanje al tweemaal tot het mooiste strand van Spanje is benoemd! Na aankomst in de Bed & Breakfast kun je heerlijk ontspannen met een drankje aan het zwembad.

DAG 3:

ca. 96 km | 1710 hoogtemeters

Vandaag staat er een wat langere en zwaardere rit op het programma dan gisteren. Tussen de sinaasappelvelden rijden we naar Pego, vanwaar je gaat klimmen. Over ruim 8 kilometer, en met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,4%, rijd je naar Alto de Ebo. Als je voldaan weer bij de Bed & Breakfast aankomt, kun je je heerlijk in de watten laten leggen. In de avond kun je op eigen gelegenheid genieten van een heerlijk – en typisch Spaans – diner.

DAG 4:

ca. 51 km | 610 hoogtemeters

Na de lange en zware rit van gisteren heb je vandaag een ontspannen en kortere rit. Je passeert diverse Spaanse dorpjes, waar het soms lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. In de middag heb je alle tijd om uit te rusten of op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen.

DAG 5:

rustdag

Wat dacht je van een heerlijk dagje ontspannen en genieten van het heerlijke weer aan de Spaanse Costa? Of trek je er liever op uit om stadjes of dorpjes te verkennen? Kriebelt het toch om vandaag ook een rondje te fietsen? Uiteraard kan er altijd een mooi rondje uitgezet worden!

DAG 6:

ca. 87 km | 1830 hoogtemeters

Ben je goed uitgerust? Klaar voor een uitdagende dag? Vandaag kan met recht de Koninginnerit genoemd worden. Je beklimt zowel de Coll de Rates (6 kilometer á 5,6%) als de Bernia (15 kilometer á 3,7%). Vooral de Coll de Rates is een bekend klim in deze omgeving bij zowel profs als recreanten.

DAG 7:

ca. 59 km | 780 hoogtemeters

Vandaag staat alweer de laatste rit van deze wielerreis op het programma. Je maakt een mooie rit naar Denia om vervolgens – via een korte beklimming – naar Javea door te steken. Vanuit daar rijd je ontspannen terug naar de Bed & Breakfast, waar we nog even heerlijk kunnen genieten van het zwembad, lekkere eten en de gastvrijheid.

DAG 8:

Het einde van een heerlijke wielerreis aan de Costa Blanca! Met een koffer vol nieuwe wielerervaringen wordt je per transferbus naar het vliegveld gebracht, vanwaar je terug naar Nederland vliegt.

 

 

Bed & Breakfast Pasa Tiempo

                              5 dgn          6 dgn          7 dgn          8 dgn

1 febr t/m           € 549            € 609            € 669          € 729
30 apr 2018*

1 sept t/m           € 549            € 609            € 669          € 729
31 okt 2018*

 

Bed & Breakfast Buena Idea

                              5 dgn          6 dgn          7 dgn          8 dgn

1 febr t/m           € 549            € 609            € 669          € 729
30 apr 2018*

1 sept t/m           € 549            € 609            € 669          € 729
31 okt 2018*

* Prijs per persoon. Voor deze reis hanteren wij geen vaste aankomst- of vertrekdata. Aankomst- en vertrekdata zijn op aanvraag.

 

INCLUSIEF

 • Transfer luchthaven - B&B v.v.
 • Overnachtingen
 • Uitgebreid ontbijt
 • Carbon huurfiets
 • Afgesloten ruimte voor de fiets bij de B&B
 • Toeristenbelasting
 • Garantiefonds (á € 15 per boeking)

EXCLUSIEF

 • Vliegreis Nederland - Alicante v.v.
 • Overige maaltijden
 • Reis- en annuleringsverzekering

OPTIONEEL

 • Vliegreis Nederland - Alicante v.v.
 • Reis- en annuleringsverzekering

INTERESSE IN DEZE REIS?

VERVOER

Het vervoer naar de Costa Blanca is niet inbegrepen. Vanaf Eindhoven of Amsterdam vlieg je op Alicante. De transfers naar de accommodatie zijn wel inbegrepen. Wil je je eigen fiets meenemen in plaats van het huren van een racefiets? Laat dit dan bij je aanvraag voor de offerte weten. 

FIETSHELM

Het dragen van een fietshelm is vanzelfsprekend. Loop geen risico en ga veilig op pad.

HUURFIETS

Een huurfiets is bij de prijs inbegrepen. Dit betreft een carbon huurfiets. Wil je geen gebruik maken van een huurfiets? Laat het ons weten, zodat we een passend voorstel kunnen doen.

MAALTIJDEN

Het basisarrangement bestaat uit een verzorging op basis van logies & ontbijt en 2x diner.

REISDOCUMENTEN

Je ontvangt de reisdocumenten ongeveer 2 weken voor vertrek.

REISVERZEKERING

Er is geen reisverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Wij raden je aan om een goede reisverzekering af te sluiten voor je op wielerreis gaat. Je kunt eenvoudig een goede reisverzekering via Viva Velo afsluiten.

ANNULERINGSVERZEKERING

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen je hiervoor naar de bijzondere voorwaarden.

 

Bed & Breakfast Pasa Tiempo

 

Bed & Breakfast Buena Idea

Viva Velo
info@vivavelo.nl
KvK: 64276872

Aangesloten bij:

GGTO wit 100px

vvkr logo viva velo


© 2018 Viva Velo. All Rights Reserved - Sitemap