fietsvakantie korfoe - fietsen aan de ionische kust

Fietsen aan de Ionische kust: hier moet je zijn!

Fietsen aan de Ionische kust

De Ionische kust in Griekenland is een fantastische en veelzijdige bestemming voor een fietsvakantie. Vanwege het mediterrane klimaat kun je er bijna het hele jaar goed fietsen, maar de regio heeft veel meer te bieden. Prima wegen, schitterende routes, mooie uitzichten over de eilanden en azuurblauwe zee en voor de liefhebber zelfs pittige beklimmingen. Welke gebieden voor het fietsen aan de Ionische kust echt de moeite waard zijn? Wij delen onze 5 favorieten!

Fietsen op Korfoe

Korfoe is een prachtig en groen eiland (het groenste van Griekenland!) van zo’n 600 km2 dat zich uitstekend leent voor fietstochten. Fiets door heuvelachtige landschappen, kom langs uitgestrekte velden vol olijfbomen en cipressen, doorkruis pittoreske (berg)dorpjes en geniet na het nodige klimwerk (maar nooit lang) van de mooiste uitkijkjes. Omdat het een eiland is vind je hier volop uitgestrekte zandstranden, wuivende palmen, charmante haventjes en panoramische zeegezichten. Geschiedenis- en cultuurliefhebbers mogen op Korfoe in hun handjes klappen: archeologische vondsten, middeleeuwse kerkjes en kloosters en toffe musea vind je hier ten overvloede. Wil je een fietsvakantie op Korfoe? Neem contact met ons op voor een voorstel op maat!

fietsen aan de ionische kust

Fietsen op Lefkas

Het bergachtige Lefkas in West-Griekenland, ten zuiden van Korfoe, is een schiereiland in de Ionische zee. Lefkas is een verrassend eiland met veel contrasten: een grillige en rotsachtige kust, witte zandstranden, groene natuur, kleine vissersdorpjes en gezellige stadjes. Het eiland is erg geliefd onder watersporters, maar biedt ook voor fietsers volop mogelijkheden. Met overwegend vlakke wegen in het noorden, slingerende weggetjes door fraaie landschappen en de uitdagende klim van de berg Elati (1158 m hoog) komt iedere fietser hier aan zijn trekken.

fietsen aan de ionische kust

Fietsen op Kefalonia

Kefalonia is met bijna 800 km2 het grootste eiland van de Ionische eilanden. Fietsen op dit eiland is heerlijk én een lust voor het oog. De routes die je langs parelwitte stranden, kleurrijke haventjes, velden vol druiven- en citroenbomen, een diepblauwe zee en goudgele zonsondergangen leiden, geven je het gevoel dwars door een schilderij te fietsen. Ook cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Het eiland kent een rijke geschiedenis en bezit nog verschillende historische kloosters en kastelen.

Fietsen op Zakynthos

Zakynthos is het derde grootste eiland van de eilandengroep aan de Ionische kust en biedt ruim 400 km2 aan fietsplezier. Spring op je fiets en geniet hier, met de zon in je gezicht en de wind in de rug, van routes door groene natuur, pittoreske dorpjes en over glooiende heuvelruggen vol olijf- en wijngaarden. Moe van het fietsen? Bezoek dan het eeuwenoude scheepswrak van Zakynthos, spot bijzondere Caretta caretta zeeschildpadden en kom tot rust op een van de prachtige zandstranden.

fietsen aan de ionische kust

Fietsen in Epirus (vasteland)

Epirus is een regio in het noordwesten van het Griekse vasteland aan de Ionische zee. Het is een schitterend groen en bergachtig gebied vol ongerepte natuur dat nog onbekend is bij het grote publiek. Geen massatoerisme hier dus! Wat je hier wel vindt? Schitterende wegen, weinig verkeer, adembenemende uitzichten, charmante Griekse dorpjes en schitterende beklimmingen.

Wil je na het lezen van deze tips zelf ook graag fietsen aan de Griekse Ionische kust? Dan is onze fietsvakantie eilandhoppen misschien iets voor jou. Tijdens deze reis ontdek je de eilanden Korfoe, Lefkas, Kefalonia én het vasteland! Wil je liever een iets minder intensieve fietsvakantie? Dan raden wij een fietsvakantie op Korfoe aan!

Lees ook andere blogs

Als eerste op de hoogte van onze nieuwe reizen en aanbiedingen?
We beschermen je privacy.