Zweden

6 reizen beschikbaar

Zweden

fietsen in zweden

Fietsen in Zweden wordt steeds populairder, en dat is niet voor niets. Met rustige (fiets)paden, mooie kustlijnen en interessante geschiedenis en cultuur heeft Zweden alle ingrediënten voor een heerlijke fietsvakantie. De bekendste route, de Kattegattleden, werd niet voor niets uitgeroepen tot fietsroute van het jaar in 2018. Maar Zweden heeft nog veel meer, en rustigere, fietsregio’s en -routes. Lees hieronder meer.

>>> GA DIRECT NAAR ONZE FIETSVAKANTIES

Kattegattleden

Ga je fietsen in Zweden? Dan is de Kattegattleden een aanrader. De Kattegattleden laat je de schitterende westkust van Zweden zien. Deze bekendste fietsroute van Zweden, die in 2018 de fietsroute van het jaar was, werd geopend in 2015 en gaat van het Zweedse Helsingborg naar Göteborg. Je fietst langs de pittoreske westkust van Zweden door charmante vissersdorpjes en kleine havens. De route volgt vaak de kustlijn en leidt je door open landschappen, indrukwekkende natuurreservaten en weelderige landerijen. Naarmate je dichter bij Göteborg komt, verandert het landschap naar schilderachtige kliffen, dichte bossen, beschutte baaien en schilderachtige havens. Wil je de Kattegattleden uitbreiden? Dan kun je bijvoorbeeld van Malmö naar Göteborg fietsen.

fietsen in zweden

Sydostleden

De Sydostleden is een 270 kilometer lange fietsroute in Zuid-Zweden, die loopt tussen Växjö en Simrishamn. De relatief eenvoudige fietsroute, die zeer geschikt is om voor de eerste keer te fietsen in Zweden, staat bol van de culturele ervaringen en indrukwekkende natuur, en loopt bovendien veelal over verkeersvrije fietspaden. Onderweg kom je onder andere langs de meren en bossen van Kronoberg, de kust en de eilanden van Blekinge, het Nationaal Park Stenshuvud, Kristianstad en vele zandstranden. De Sydostleden wordt niet voor niets beschouwd als de tweede fietsroute (na Kattegattleden) van Zweden.

Sydkustleden

De Sydkustleden loopt van Simrishamn naar Helsingborg, en verbindt de Kattegattleden met de Sydostleden. Samen vormen deze fietsroutes een nationale fietsroute van ca. 900 kilometer lang! De Sykustleden leidt je langs de zuid- en deels de westkust van Zweden. Onderweg heb je constant de Oostzee aan je linkerhand, met schitterende uitzichten. De route leidt je door o.a. Ystad (bekend van rechercheur Kurt Wallander), langs Ales Stenar (de Stonehenge van Zweden), door Malmö, Landskrona en Helsingborg. Een afwisselende fietstocht door het mooie Skåne.

Stockholm en omgeving

Je kunt er ook voor kiezen om een fietsen in Zweden te combineren met een stedentrip Stockholm. Stockholm is met haar 14 eilanden een bijzondere stad met veel geschiedenis, waar de infrastructuur voor fietsers goed geregeld is. Hierdoor kun je alle bezienswaardigheden goed per fiets bezoeken. Echter ook de omgeving van Stockholm leent zich uitstekend om op de fiets te verkennen. Ga bijvoorbeeld de Zweedse Scherenkust ten oosten van Stockholm ontdekken per fiets, en ga per boot van eiland naar eiland. Of fiets vanuit Stockholm door de regio Sörmland. Deze regio wordt gekenmerkt door haar vele Zweedse Meren en Kastelen. Laat je verrassen door een diversiteit aan landschappen, kastelen, paleizen en prachtige Zweedse stadjes als Trosa en Mariefred.

fietsen in zweden siljanmeer

Siljanmeer

De omgeving van het Siljanmeer leent zich uitstekend om per fiets te ontdekken! Het Siljanmeer is het zesde grootste meer van Zweden, het grootste van de regio Dalarna, en herbergt veel natuur en Zweedse cultuur. Veel dorpen en steden rondom het meer, zoals Leksand, Rättvik, Mora en Orsa, zijn namelijk écht de moeite waard om te bezoeken. Fiets je een rondje om het Siljanmeer, ervaar je het échte Zweden: meren, bezienswaardigheden, Dalarnapaardjes, Elanden en sfeervolle horecagelegenheden waar je kunt genieten van een welverdiende ‘Fika’ (Fika is een pauze voor sociale contacten, koffie/thee en wat lekkers).

Wil je meer informatie over fietsen in Zweden? 

>>> BLOGS ZWEDEN

 

 

 

Fietsreizen naar Zweden Zoek meer

0 Beoordeling

Vanaf

€ 819

Vertrekdatum vanaf

2021-05-11

Locatie

Stockholm, Zweden
0 Beoordeling

Vanaf

€ 799

Vertrekdatum vanaf

2021-05-01

Locatie

Rättvik, Zweden

Sydkustleden | Zuid-Zweden | Trektocht | 9 dagen

9-daagse individuele trektocht
0 Beoordeling

Vanaf

€ 879

Vertrekdatum vanaf

2021-05-01

Locatie

Simrishamn, Zweden
0 Beoordeling

Vanaf

€ 1,379

Vertrekdatum vanaf

2021-06-01

Locatie

Umeå, Zweden
0 Beoordeling

Vanaf

€ 799

Vertrekdatum vanaf

2021-05-01

Locatie

Malmö, Zweden
0 Beoordeling

Vanaf

€ 799

Vertrekdatum vanaf

2021-04-17

Locatie

Malmö, Zweden
Blijf op de hoogte en ontvang reisinspiratie in je mailbox!
We beschermen je privacy.