Griekenland

1 reizen beschikbaar

Griekenland

fietsen in griekenlandGriekenland is een fantastische bestemming voor een fietsvakantie. Het mediterrane klimaat, de prima wegen, schitterende routes, azuurblauwe zee, mooie stranden, heerlijke eten en voor de liefhebber zelfs pittige beklimmingen. Een fietsvakantie Griekenland is écht een aanrader. In welke regio’s je goed kunt fietsen? Lees hieronder meer.

>>> GA DIRECT NAAR ONZE FIETSVAKANTIES

Korfoe

Korfoe is een prachtig en groen eiland (het groenste van Griekenland!) dat zich uitstekend leent voor fietstochten. Fiets door heuvelachtige landschappen, kom langs uitgestrekte velden vol olijfbomen en cipressen en doorkruis pittoreske dorpjes. Omdat het een eiland is vind je hier volop uitgestrekte zandstranden, charmante haventjes en panoramische zeegezichten. Geschiedenis- en cultuurliefhebbers mogen op Korfoe in hun handjes klappen: archeologische vondsten, middeleeuwse kerkjes en kloosters en toffe musea vind je hier ten overvloede.

Epirus

Epirus is een regio in het noordwesten van het Griekse vasteland aan de Ionische zee. Het is een schitterend groen en bergachtig gebied vol ongerepte natuur dat nog onbekend is bij het grote publiek. Geen massatoerisme hier dus! Wat je hier wel vindt? Schitterende wegen, weinig verkeer, adembenemende uitzichten, charmante Griekse dorpjes en uitdagende beklimmingen

fietsen in griekenland

Kefalonia en Lefkas

Kefalonia is het grootste eiland van de Ionische eilanden. Fietsen op dit eiland is heerlijk én een lust voor het oog. De routes die je langs parelwitte stranden, kleurrijke haventjes, velden vol druiven- en citroenbomen, een diepblauwe zee en (met een beetje geluk) goudgele zonsondergangen leiden, geven je het gevoel dwars door een levensecht schilderij te fietsen.
Het bergachtige Lefkas in West-Griekenland, ten zuiden van Korfoe, is een schiereiland in de Ionische zee. Lefkas is een verrassend eiland met veel contrasten: een grillige en rotsachtige kust, witte zandstranden, groene natuur, wilde watervallen, kleine vissersdorpjes en gezellige stadjes. Met overwegend vlakke wegen in het noorden, fraaie routes langs de stranden, slingerende weggetjes door fraaie landschappen en – voor de liefhebber – de uitdagende klim van de berg Elati (1158 m hoog) komt iedere fietser hier aan zijn trekken.

Wil je meer informatie over een fietsvakantie Griekenland?

>>> BLOGS ZUID-EUROPA

 

 

Fietsvakanties naar Griekenland Zoek meer

0 Beoordeling

Vanaf

€ 1,199

Vertrekdatum vanaf

2022-04-24

Locatie

Korfoe, Griekenland