fietsen-in-noorwegen

Noorwegen

1 reizen beschikbaar

Ben je je aan het oriënteren op een mooie fietsbestemming? Er zijn veel verschillende bestemmingen waar je kunt fietsen. Wat te denken van de Costa Blanca of de Franse Alpen? Een bestemming die minder voor de hand ligt is Noorwegen. Ten onrechte, want fietsen in Noorwegen biedt je een wielerbeleving in een overweldigende natuur. 

Noorse Fjorden

Ålesund ligt aan de westkust van Noorwegen en vormt de ideale uitvalsbasis om te fietsen in Noorwegen. Het vissersstadje is eenvoudig te bereiken (zie verderop in dit artikel) en ligt idyllisch aan de kust. Ålesund heeft diverse kanalen die door het centrum lopen en wordt daarom ook wel ‘het Venetië van Noorwegen’ genoemd. Bovendien geven de houten huizen in het centrum van Ålesund de stad een karakteristieke sfeer.

Vanuit Ålesund kun je het binnenland in, of de fjorden naar het noorden of het zuiden volgen. De hoogtepunten ‘Atlantische weg’ en ‘Trollstigen’ zijn beiden goed te bereiken vanuit Ålesund. Om alles uit je wielerreis te halen, kun je het beste een rondrit maken van enkele dagen vanuit de stad. Op deze manier zie je het meeste, kun je de ‘drukte’ van de stad achter je laten en kun je je helemaal overgeven aan de natuurlijke schoonheid.

Hoogtepunten

De Noorse Fjorden biedt wielrenners een indrukwekkende natuur, zeezichten, watervallen en beklimmingen. De hele beleving van fietsen in Noorwegen is kortom geweldig. Maar het gebied van de Noorse Fjorden biedt ook enkele specifieke hoogtepunten.

Atlantische weg
De Atlantische weg is één van de mooiste wegen ter wereld. De Atlantische weg, of Atlantic Road, laat je voor je gevoel dwars door de Atlantische oceaan rijden. De weg verbindt het dorp Averøy met het vasteland via een reeks kleine eilandjes die met elkaar verbonden worden door acht bruggen, met een totale lengte van ruim 8 kilometer. Fiets de Atlantische weg, neem de tijd en open al je zintuigen. Het is een ervaring voor het leven.

Trollstigen
De Trollstigen, oftewel de Trollenweg, is een imposante beklimming in Noorwegen. Ga je fietsen in Noorwegen, is deze beklimming echt een must! De Trollstigen is ruim 9 kilometer lang, waarover je een kleine 800 hoogtemeters overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,4%. Baan je een weg omhoog in een schitterend, surrealistische decor vol watervallen en ruige natuur!

Kortom, laat dit of komend seizoen de bekende wielerbestemmingen eens links liggen, pak je fiets, en ga fietsen in Noorwegen.

Share:

Fietsreizen naar Noorwegen Zoek meer

Fjord Tour Noorwegen

9-daagse groepsreis
0 Beoordeling

Vanaf

€ 1,879

Ålesund, Noorwegen
Blijf op de hoogte en ontvang reisinspiratie in je mailbox!
We beschermen je privacy.