fietsen in italie

Italië

3 reizen beschikbaar

Fietsen in Italië is ongekend populair. Het land biedt schitterende landschappen, ruige bergen en een heerlijke keuken. Grote Italiaanse wielerhelden als Marco Pantani en Fausto Coppi schreven wielerhistorie voor Italië. Bij Viva Velo ontdek je de diversiteit van Italië in o.a. de Dolomieten, Piemonte en Puglia. Ga mee fietsen in Italië!

Fietsen in Italië: de Dolomieten

Wielrennen in de Dolomieten is magisch! Daarom willen wij je deze omgeving en beklimmingen niet onthouden. Dit ruige berggebied in Noord-Italië is uitdagend en biedt je bovendien schitterende vergezichten. Gedurende deze fietsvakantie naar de Dolomieten beklim je de bergen waar bijna menig Giro-renner zich op stuk gebeten heeft. Ideaal om kennis te maken met de ruige Dolomieten. Wil je naar de Dolomieten? Neem contact met ons op!

Puglia (Zuid-Italië)

Tijdens een fietsvakantie in Zuid-Italië kun je fietsen, cultuur en natuur combineren! Onze fietsvakanties leiden je door het glooiende en afwisselende landschap van Puglia, en zijn geschikt voor zowel wielrenners als actieve fietsers. Rijdt langs de panoramische kustlijnen, door Nationale parken en door karakteristieke dorpen en steden. Je brengt een bezoek aan Matera, Lecce en het schilderachtige Gallipoli. Onderweg kun je op het terras genieten van een heerlijke Italiaanse lunch, waarna je op de fiets weer de geur van de milde zeewind op kunt snuiven. Een feest voor iedereen die van fietsen, natuur en cultuur houdt!

Piemonte

Piemonte is hét gebied waar Fausto Coppi de basis van zijn wielersuccessen legde. Het gebied is dan ook zeer geschikt voor een heerlijke wielerreis! Piemonte biedt heuvelachtig terrein met typisch Italiaanse vergezichten, maar ook zware beklimmingen. Wat denk je van bijvoorbeeld de Oropa? Deze pittige klim, die je ook naar het sanctuarium de Oropa leidt, leverde Tom Dumoulin een schitterende overwinning op tijdens de Giro d’Italia van 2017. Kortom, meer dan genoeg redenen om eens met de racefiets naar Piemonte af te reizen. Neem contact met ons op!

Ga fietsen in Italië en dompel je onder in de Italiaanse cultuur!

Share:

Fietsreizen naar Italië Zoek meer

Fietsen in Puglia | Zuid-Italië

6-daagse individuele fietsreis inclusief bagagevervoer
0 Beoordeling

Vanaf

€ 529

Puglia, Italië

Fietsvakantie Puglia | de hak van Italië

8-daagse individuele fietsvakantie inclusief bagagevervoer
0 Beoordeling

Vanaf

€ 640

Puglia, Italië

Fietsen in Zuid-Italië: van Matera naar Lecce | Puglia

8-daagse individuele fietsvakantie inclusief bagagevervoer
1 Beoordeling

Vanaf

€ 795

Puglia, Italië
Blijf op de hoogte en ontvang reisinspiratie in je mailbox!
We beschermen je privacy.