fietsen in frankrijk

Frankrijk

1 reizen beschikbaar

fietsen in frankrijkFietsen in Frankrijk is genieten van schitterende natuur, bergen, rust en de bourgondische sfeer. Frankrijk is de bakermat van het fietsen en biedt je mooie uitdagingen. De Tour de France, ’s werelds grootste wielerevenement, doet de mooiste gebieden van Frankrijk aan. Treed in de voetsporen van deze renners, ga de bergen in, overwin cols uit de Tour de France en ontdek de bekende en minder bekende fietsgebieden. Wielrennen in Frankrijk is puur genieten!

Franse Alpen
Jaarlijks trekt de Tour de France door de Franse Alpen. Het is dan ook niet vreemd dat wielrennen in de Franse Alpen ongekend populair is. De heroïsche beklimmingen zorgen ervoor dat er jaarlijkse veel Nederlandse wielrenners met hun racefiets naar de Franse Alpen trekken. De Alpe d’Huez. Col du Galibier, Col d’Izoard, Col d’Iseran, Col du Croix de Fer.. Veel wielerhistorie werd al geschreven op de flanken van deze bekende bergen. En zeg nou eerlijk, wat is er mooier om in de voetsporen van wielerhelden als Eddy Merckx, Marco Pantani, Joop Zoetemelk en Tom Dumoulin te treden?

Ardéche
De Ardèche biedt mooie lopende beklimmingen, rust en veel vergezichten. De beklimmingen zijn qua lengte te vergelijken met de bekende cols uit de Franse Alpen en de Pyreneeën, maar de stijgingspercentages liggen wat lager. Bedwing o.a. de Col de Meyrand, Col de la Croix de Bauzon en de Col de la Barricaude. En als je de cols bedwongen hebt? Laat je je onderdompelen in Franse sferen. Geniet van een glas heerlijke Franse wijn uit de streek, terwijl je voldaan – met je voeten omhoog – aan het zwembad ligt bij te komen.

Ga fietsen in Frankrijk en treed in de voetsporen van jouw wielerhelden!

Share:

Fietsreizen naar Frankrijk Zoek meer

Ontdek de Ardèche

5- of 8-daagse individuele wielerreis exclusief bagagevervoer
1 Beoordeling

Vanaf

€ 315

Ardèche, Frankrijk
Blijf op de hoogte en ontvang reisinspiratie in je mailbox!
We beschermen je privacy.