Coronavirus


– update 5 november 2020 –

Viva Velo houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) nauwlettend in de gaten. We volgen de richtlijnen en de informatie van het RIVM, de adviezen van Buitenlandse Zaken, laten ons inlichten door de VvKR (de Vereniging voor Kleine Reisorganisaties) en hebben regelmatig contact met onze lokale contactpersonen. Hieronder vind je meer informatie en de maatregelen die we hebben genomen in verband met het coronavirus.

Wat betekent het voor jouw reis?

Veel reisadviezen zijn de laatste weken van geel naar oranje veranderd. Voor onze reizen concreet betekent het dat het momenteel niet mogelijk is om naar onze bestemmingen te reizen.

Overweeg je om een reis te boeken maar heb je vragen rondom het Coronavirus? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Annuleringsopties
Het kan zijn dat je reis, naar aanleiding van het reisadvies van Buitenlandse Zaken en de richtlijnen van het RIVM, geen doorgang kan vinden. In dat geval bestaan er drie annuleringsopties:

  1. Je boekt de huidige geboekte reis om naar een later tijdstip;
  2. Je ontvangt een coronavoucher van de VvKR/Garantiefonds (lees hieronder voor meer informatie);
  3. Je annuleert de reis definitief. Wij storten het reeds betaalde bedrag terug op je rekening.

Coronavoucher
Met de coronavoucher kun je een vanwege het coronavirus geannuleerde reis op een later tijdstip opnieuw boeken en alsnog op vakantie te gaan. Met de voucher ben je er zeker van dat de reissom veiliggesteld is, mocht de reisorganisatie in financiële problemen komen. De waarde van de voucher is de al betaalde reissom op het moment van annuleren, en valt onder de dekking van het GGTO Garantiefonds.

Met de coronavoucher kun je binnen één jaar na uitgifte een andere reis boeken. De vertrekdatum is binnen een jaar na de nieuwe boeking. Boeken binnen één jaar betekent dus dat de daadwerkelijke reis uiterlijk binnen een periode van twee jaar plaatsvindt. Voorbeeld: Stel, op 1 juni 2020 ontvang je een coronavoucher. Je hebt dan tot 1 juni 2021 de tijd om een nieuwe reis te boeken. Doe je dit bijvoorbeeld op 15 april 2021, dan moet je reis vervolgens plaatsvinden tussen 15 april 2021 en 15 april 2022.

Reisadvies Buitenlandse Zaken
Bekijk het
actuele reisadvies per land van Buitenlandse Zaken.

 Blijf op de hoogte en ontvang reisinspiratie in je mailbox!
We beschermen je privacy.