fietsen in de eifel

7 redenen om te gaan fietsen in de Eifel

Fietsen in de Eifel

De Eifel is een fantastisch gebied voor wielrenners die een weekend willen klimmen dichtbij huis. Glooiende landschappen, uitdagende wielerroutes, pittige beklimmingen, en veel rust en ruimte – en dat vlak over de grens. Maar er is meer. 7 redenen waarom fietsen in de Eifel zo leuk is!

1. Fantastische natuur en landschappen

Door de eeuwen heen werd het landschap van de Eifel gevormd door de elementen. Ga je er vandaag de dag fietsen, dan betekent dat dat je dwars door een landschap van gedoofde vulkaankegels, bosrijke gebieden, ruige rotsformaties, gelaagde hoogtes en door rivieren gevormde dalen komt. En dat levert regelmatig fantastische uitzichten op. Never a dull moment tijdens het fietsen in de Eifel.

fietsen in de eifel

2. Schitterende routes

De Eifel barst uit zijn voegen van de fietsroutes. Door groene landschappen, langs vele wijnranken, langs de Moezel, door oude tunnels en natuurlijk over pittige heuvels. En dat veelal over rustige en goede wegen. Daar gaat ieder wielerhart toch sneller van kloppen?!

3. Rust en ruimte

De Eifel staat bekend om de uitgestrekte natuur, rust en ruimte. Meer dan 5000 km2 beslaat het hele gebied; ongeveer drie keer de hele provincie Utrecht. Dat zijn heel wat kilometers fietsplezier dus. Laat de drukte achter je en kom volledig tot rust in dit groene fietsparadijs!

fietsen in de eifel

4. Uitdagende beklimmingen

Fietsen in de Eifel brengt je alles wat je wielerhart begeert: korte kuitenbijters, uitdagende langere beklimmingen, mooie afdalingen en strak asfalt. Zeker de Vulkaaneifel, in het zuiden, is een waar wielerparadijs. De beklimmingen zijn langer en steiler dan we in Nederland gewend zijn en behalve langs de Moezel is het nergens écht vlak.

5. Vlakbij huis

Het mooie van fietsen in de Eifel is is dat het vlakbij huis is. Vlak over de Limburgse grens vind je het Nationaal Park de Eifel al en zelfs de Vulkaaneifel, helemaal ten zuiden van het gebied, is nog geen 3,5 uur rijden vanaf Utrecht. Ideaal dus als je op korte termijn een weekendje in het buitenland wil fietsen of met een groep fietsvrienden op pad wil!

fietsen in de eifel

6. Geen gedoe met bagagevervoer

Omdat de Eifel zo veel verschillende routes en mogelijkheden biedt, is het niet nodig tussentijds van hotel naar hotel te reizen. Wanneer je een goede accommodatie op een centrale plek hebt, kun je vanaf daar de mooiste routes maken. Geen gedoe met bagagevervoer dus, maar iedere dag fijn ontbijten, én naar wens ook dineren, in hetzelfde hotel.

7. Voor alle niveaus

Ben jij van de vlakke wegen, korte kuitenbijters of juist van de langere beklimmingen? Fiets je het liefst alleen maar door de natuur of doe je ook graag wat culturele bezienswaardigheden aan? Wat je wensen ook zijn, de Eifel heeft het. Het gebied biedt voor elk wat wils. Boek je je fietsvakantie bij Viva Velo, dan worden je routes op maat gemaakt en volledig afgestemd op jouw fietsniveau. Handig!

Wil jij fietsen in de Eifel? Bekijk onze fietsvakantie Eifel!

Lees ook andere blogs

Als eerste op de hoogte van onze nieuwe reizen en aanbiedingen?
We beschermen je privacy.