fietsen in de ardeche

5 redenen om te fietsen in de Ardèche

Fietsen in de Ardèche

Wielrenners kunnen hun hart ophalen in de Ardèche; deze schitterende Franse regio heeft namelijk alles wat een wielerhart begeert. Schitterende routes, uitdagende beklimmingen, een afwisselend landschap en veel zon. Staat de Ardèche nog niet op jouw fiets-bucketlist? Wij geven je 5 redenen waarom fietsen in de Ardèche zo fijn is!

1. De rust

In plaats van de drukke, toeristische delen van de Ardèche zoeken we bij Viva Velo juist de rust op in de Ardèche. Mooie en overzichtelijke wegen die je, vooral in het voor- en najaar, bijna helemaal voor je alleen hebt. Fiets door het rustige achterland, doorkruis serene (berg)landschappen, bedwing uitdagende bergwegen die zich omhoog slingeren en kijk, eenmaal op de top, over verlaten valleien zo ver als het oog reikt.

fietsen in de ardeche

2. De cols

De uitdagende beklimmingen in de Ardèche zijn qua lengte te vergelijken met de bekende cols uit de Franse Alpen en de Pyreneeën, maar de stijgingspercentages liggen wat lager. Ideaal dus als je niet van té steil houdt. Beklim onder andere de Col de Meyrand (door een prachtig landschap met een maximaal stijgingspercentage van 8%), de Col de la Croix de Bauzon (een 13 km lange klim met adembenemende uitzichten op de vallei) en de Col de la Barricaude (een bijna 13 km lange klim met een gemiddeld stijgingspercentage van 5%). Fietsen in de Ardèche is écht uitdagend!

3. De natuur

De omgeving van de Ardèche kenmerkt zich door een slingerende rivier (de Ardèche) in een prachtig, heuvelachtig en afwisselend landschap. Denk aan steile rotswanden, glooiende wijnvelden, charmante bergdorpjes, geurige lavendelvelden, woeste watervallen en adembenemende vergezichten. Ga je met Viva Velo fietsen in de Ardèche ben je verzekerd van de mooiste panoramische uitzichten.

fietsen in de ardeche

4. De routes

Dankzij een afwisselende (berg)landschap kun je in de Ardèche de mooiste tochten maken. Met onze routes laten we bij Viva Velo de drukte achter ons en zoeken we vooral de rust op. Schitterende tochten over goede wegen die zich een weg omhoog (of omlaag) slingeren en je dwars door mooiste landschappen leiden. Je fietst gemiddeld tussen de 60 en 100 km per dag. Onderweg kom je door diverse pittoreske (berg)dorpjes waar gepauzeerd kan worden.

fietsen in de ardeche

5. De Franse sferen

Aan het einde van iedere fietsdag, als je de cols van die dag weer bedwongen hebt, kun je je fijn laten onderdompelen in Franse sferen. Want na een lange fietsdag is er niets fijner dan onder de Franse zon te genieten van een heerlijke streekwijn of –bier terwijl je voldaan – met de voeten omhoog – aan het zwembad in de tuin ligt bij te komen, nietwaar?!

Wil je fietsen in de Ardèche? Bij Viva Velo hebben we een mooie voorbeeldreis. Uiteraard is deze fietsvakantie ook op maat te maken. Neem voor vragen contact met ons op.

Lees ook andere blogs