info@vivavelo.nl

Slovenië - Julische Alpen & Adriatische zee (8 dagen)

INTERESSE IN DEZE REIS?

 

Geniet gedurende deze wielerreis van de Julische Alpen in Slovenië en rustieke dorpjes aan de Adriatische kust. Wielrennen in Slovenië is een unieke beleving. Onderweg geniet je van de intrigerende en schilderachtige natuur, daal je af naar de ruige kustlijn van de Adriatische Zee én beklim je de bekende Vršič-pas. We passeren diverse bezienswaardigheden, zoals het kustdorp Piran, het bekende Kransjka Gora én de stad Nova Gorica die gelegen is op de Italiaanse grens. Met gemiddeld meer dan 100 km per dag - gedurende 5 dagen - is dit een mooie uitdaging voor de getrainde fietser. Na afloop van de fietsdagen kun je in de hoofdstad Ljubljana nog een dag genieten van de Sloveense cultuur.

ACCOMMODATIE
Gedurende deze reis verblijf je in goede 3- of 4-sterren hotels & pensions.

 

Overige wielerreizen naar Slovenië: Tour de Alpe Adria

 

DAG 1: REISDAG
Vandaag ga je op eigen gelegenheid naar het hotel in Kamnik – Slovenië. Dit stadje ligt dichtbij de Sloveense hoofdstad Ljubljana en is zowel per auto (1.196 kilometer vanaf Utrecht) als per vliegtuig goed te bereiken.

DAG 2: KAMNIK - POSTOJNA
108 km – 665 hm
Na een heerlijk ontbijt is vandaag de eerste rit door Slovenië. Kamnik ligt dan wel dichtbij de hoofdstad Ljubljana, maar ligt ver genoeg om het drukke verkeer te mijden. Een ideale uitvalbasis dus! De eerste dag is met iets meer dan 100 kilometer en diverse pittige heuvels een goede opwarmer voor de komende dagen. In de middag komen we aan in Postojna, dat bekend staat om haar indrukwekkende grotten. Uiteraard heb je de ruimte om deze grotten op eigen gelegenheid te bezoeken.
Overnachting in Postojna.

DAG 3: POSTOJNA - PIRAN
106 km – 553 hm
Vandaag zetten we koers naar de kust! Na het ontbijt laten we Postojna achter ons en rijden we naar het schilderachtige Piran, dat gelegen is aan de Adriatische kust. Piran is zonder twijfel een van de mooiste, Sloveense kustdorpen. Vandaag rijden we iets meer dan 100 kilometer, waarin we relatief veel afdalen. We moeten tenslotte naar zeeniveau. In de avond genieten we van een heerlijk diner.
Overnachting in Piran.

DAG 4: PIRAN - NOVA GORICA
137 km – 1121 hm
Heb je stevig ontbeten? Vandaag is in kilometers de langste dag van deze wielerreis door Slovenië! We rijden vandaag in noordelijke richting, naar Nova Gorica. Deze stad ligt op de grens met Italië. Dus heb je zin in een échte Italiaanse Espresso? Grijp je kans!
Overnachting in Nova Gorica.

DAG 5: NOVA GORICA - KRANSJKA GORA
116 km – 1647 hm
Het is tijd om de Sloveense kuststreek definitief achter ons te laten en de bergen in te trekken. Vandaag beklimmen we de Vršič-pas. Deze pas is met 1611 meter hoogte het hoogste punt van deze fietsreis en is met 25 haarspeldbochten naar boven een échte uitdagen! Vervolgens dalen we aan de andere kant of naar het bekende Kranjska Gora.
Overnachting in Kransjka Gora.

DAG 6: KRANSJKA GORA - KAMNIK
90 km – 224 hm
Vandaag is onze laatste rit door Slovenië. We rijden vandaag vanuit Kransjka Gora terug naar het stadje waar onze reis begon: Kamnik. Met 90 kilometer is dit een mooie, en niet al te zware, laatste dag. In de avond genieten we nog van een heerlijk diner.
Overnachting in Kamnik.

DAG 7: LJUBLJANA
Geniet vandaag nog van een heerlijk dagje in Slovenië. Wil je nog een rondje fietsen of breng je liever een bezoek aan Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië? Vandaag kun je volledig je eigen plan trekken, voordat je weer terug naar Nederland reist.

DAG 8: REISDAG
Vandaag reis je op eigen gelegenheid terug naar Nederland.

 

Datum:   13 t/m 20 mei 2018
Prijs:       € 1449


INCLUSIEF

 • 7x overnachting in 3-4 sterren hotels / pensions
 • 7x ontbijt
 • 5x diner (veelal lokale gerechten)
 • Lokale en gekwalificeerde fietsgids
 • Bagagetransfer
 • Volgwagen
 • Transfers luchthaven – hotel v.v. (indien vliegreis)
 • Garantiefonds (á € 15 per boeking)
 • Toeristenbelasting


EXCLUSIEF

 • Heen- en terugreis
 • Lunches
 • Dranken
 • Reis- en annuleringsverzekering


OPTIONEEL

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vliegreis
 • Eenpersoonstoeslag (€ 135)
 • GPS navigatie (€ 10 per dag)
 • Huurfiets (€ 39 per dag)


BIJZONDERHEDEN

 • Maximale groepsgrootte: 10
 • De prijzen zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

INTERESSE IN DEZE REIS?

 

VERVOER

Het vervoer naar de Slovenië is niet inbegrepen bij deze reis. De accommodatie is goed te bereiken met de auto. Vanaf Utrecht is het 1.195 kilometer rijden naar het dorp waar de rondreis start. Ga je liever met het vliegtuig? Wij kunnen een vliegticket voor je boeken én zorgen ervoor dat je opgehaald wordt van de luchthaven!

FIETSHELM

Het dragen van een fietshelm is vanzelfsprekend. Loop geen risico en ga veilig op pad.

HUURFIETS

Een huurfiets is niet in de prijs inbegrepen. Voor € 39 per dag kun je een fiets ter plaatse huren. Indien je dit graag wil, kun je dit aangeven bij de boeking. Wij zorgen ervoor dat er een racefiets op maat klaar staat voor je.

MAALTIJDEN

Het basisarrangement bestaat uit een verzorging op basis logies & ontbijt en 5x diner.

REISDOCUMENTEN

Je ontvangt al de reisdocumenten ongeveer 2 weken voor vertrek.

REISVERZEKERING

Er is geen reisverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Wij raden je aan om een goede reisverzekering af te sluiten voor je op fietsvakantie gaat. Je kunt eenvoudig een goede reisverzekering voor je fietsvakantie in de Ardèche via Viva Velo afsluiten.

ANNULERINGSVERZEKERING

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden.

Viva Velo
info@vivavelo.nl
KvK: 64276872

Aangesloten bij:

GGTO wit 100px

vvkr logo viva velo


© 2018 Viva Velo. All Rights Reserved - Sitemap