info@vivavelo.nl

Ontdek de Ardèche (8 dagen)

INTERESSE IN DEZE REIS?

 

De Ardèche heeft alles te bieden wat een wielerhart begeert: mooie lopende beklimmingen, rust en veel vergezichten. Geniet tijdens het beklimmen van de cols van de schitterende natuur en pittoreske, authentieke dorpjes. En cols zijn er voldoende in de Ardèche! De beklimmingen zijn qua lengte te vergelijken met de bekende cols uit de Franse Alpen en de Pyreneën, maar de stijgingspercentages liggen wat lager. Bedwing o.a. de Col de Meyrand, Col de la Croix de Bauzon en de Col de la Barricaude. En als je de cols bedwongen hebt? Na afloop van de fietsrit kun je je heerlijk laten onderdompelen in Franse sferen. Geniet van een glas heerlijke Franse wijn uit de streek, terwijl je voldaan - met je voeten omhoog - aan het zwembad in de tuin ligt bij te komen. 

ACCOMMODATIE

Gedurende deze groepsreis naar de Ardèche verblijven we in Gîte en Bed & Breakfast La Grange de Fabras, inclusief ontbijt, lunch, diner en vele extra's.

DAG 1:

Vandaag rijd je op eigen gelegenheid naar de Ardèche.

DAG 2:

80 km – 1970 hm / 135 km – 2800 hm

Na een heerlijk uitgebreid ontbijt, hebben we vandaag onze eerste rit in de Ardèche. Vanaf onze verblijfplaats fietsen we door het dorp Jaujac, waarna we aan onze eerste beklimming – van ca. 7 km – beginnen. Als de benen na deze beklimming een beetje gewend zijn aan het klimwerk, gaan we de Col de Meyrand bedwingen. Deze col – van 15 kilometer en met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,3% – leidt ons naar een schitterend uitzicht. Vanaf hier zien we – op een heldere dag – de Mont Ventoux liggen. Na een lange afdaling komen we weer terug op onze verblijfplaats. Laat je onderdompelen in Franse sferen!

Heb je nog 'jus in de benen'? Het is mogelijk om een extra lus te maken van ruim 50 kilometer en met ca. 900 hoogtemeters meer.

DAG 3:

89 km - 2110 hm

Vandaag rijden we een mooie rit door het rustige achterland van de Ardèche. Met 2110 hoogtemeters worden de klimmersbenen goed getest, maar bovenal kun je genieten van rust, mooie wegen en authentieke dorpjes. Na afloop van de rit laten we ons weer heerlijk verwennen in La Grange de Fabras.

DAG 4:

62 km – 1400 hm

Dacht je dat de Ardèche enkel en alleen mooie lopende beklimmingen heeft? De rit van vandaag bewijst dat er ook hele steile beklimmingen in de Ardéche verborgen liggen. Wees gerust, deze stukken zijn niet zo lang. Verder maak je vandaag kennis met de rust die de Ardèche je te bieden heeft. Aan het einde van de rit beklimmen we de Croix de Millet. Deze beklimming heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 4,7% over 11,7 kilometer. 

DAG 5:

Vandaag is een rustdag. Je kunt de hele dag je eigen plan trekken. Geef je de voorkeur aan uitrusten aan het zwembad, een mooie hike of wil je toch een stukje fietsen?

DAG 6:

88 km – 1940 hm

Ben je weer een beetje hersteld op de rustdag? Vandaag beklimmen we de Croix de Bauzon. Deze beklimming, die op de eerste dag als lange afdaling in de route zat, is erg de moeite waard. Hoe hoger je komt, des te mooier worden de vergezichten. Na de Croix de Bauzon wordt het niet meer vlak; we blijven klimmen en dalen. Aan het einde van de dag ligt er nog een mooie uitdaging op je te wachten: 1,5 kilometer met een stijgingspercentage van 15%. 

DAG 7:

88 km – 1900 hm

Vandaag rijden we een mooie route, waarbij je van het plattelandsgevoel van de Ardèche gaat proeven. De route leidt ons over de Col de Barricaude, een beklimming die start in het karakteristieke dorpje Burzet. De Col de Barricaude is een beklimming van een kleine 13 kilometer en een gemiddeld stijgingspercentage van 5,5%. Het is een mooie, lopende beklimming, waarbij het asfalt sierlijk naar boven slingert. Na afloop is tijd voor een plons in het zwembad!

DAG 8:

Vandaag rijdt je op eigen gelegenheid terug naar Nederland.

 

Datum: 5 t/m 12 mei 2018
Prijs:      € 599 p.p.


INCLUSIEF

 • 7x overnachting in La Grange de Farbras
 • 7x ontbijt
 • 7x lunchpakket
 • 7x diner
 • Drankjes bij ontbijt & diner
 • Nederlandstalige fietsbegeleider
 • Wasservice fietskleding
 • Fietsafspuitplaats
 • Garantiefonds (á € 15 per boeking)
 • Toeristenbelasting


EXCLUSIEF

 • Overige dranken
 • Reis- en annuleringsverzekering


OPTIONEEL

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Eenpersoonstoeslag (€ 20 per nacht)


BIJZONDERHEDEN

 • Maximale groepsgrootte: 12
 • Minimale groepsgrootte: 6
 • De prijzen zijn gebaseerd op 2 personen per kamer. Indien je graag alleen op een kamer slaapt is dit op aanvraag.

INTERESSE IN DEZE REIS?

 

VERVOER

Het vervoer naar de Ardèche is niet inbegrepen bij deze reis. De accommodatie is het makkelijkst te bereiken met de auto.

FIETSHELM

Het dragen van een fietshelm is vanzelfsprekend. Loop geen risico en ga veilig op pad.

HUURFIETS

Een huurfiets is niet in de prijs inbegrepen. Wanneer je een racefiets wil huren kun je dit het eenvoudigst in Nederland doen.

MAALTIJDEN

Het basisarrangement bestaat uit een verzorging op basis van volpension (inclusief ontbijt, lunchpakket & diner).

REISDOCUMENTEN

Je ontvangt al de reisdocumenten ongeveer 2 weken voor vertrek.

REISVERZEKERING

Er is geen reisverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Wij raden je aan om een goede reisverzekering af te sluiten voor je op fietsvakantie gaat. Je kunt eenvoudig een goede reisverzekering voor je fietsvakantie in de Ardèche via Viva Velo afsluiten.

ANNULERINGSVERZEKERING

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden.

Viva Velo
info@vivavelo.nl
KvK: 64276872

Aangesloten bij:

GGTO wit 100px

vvkr logo viva velo


© 2018 Viva Velo. All Rights Reserved - Sitemap